Overnachten in duurzame Trekkershut

Overnachten in een duurzame trekkershutMet de start van het recreatieseizoen in het weekend van 30 maart wordt ook het netwerk van de duurzame Trekkershut uitgebreid. Op steeds meer plekken kun je nu overnachten in de innovatieve Trek-in.

De Trek-in is compleet opgetrokken uit sloopmaterialen en biedt plaats aan zes personen. In elke Trek-in hangt een certificaat van herkomst waarop te zien is waar de materialen vandaan komen.

Zo komt het hout uit de wanden van de Trek-in op De Barendonk uit een zusterflat in Ottersum en de ramen van een kwekerij in Sint-Oedenrode. Elke Trek-in heeft zijn eigen verhaal. Voor kinderen is er Otto Ooievaar, die op een grappige manier uitlegt wat duurzaamheid betekent.

De Trek-in is een initiatief van Stichting Trekkershutten en Stichting Natuurkampeerterreinen. Geïnteresseerden kunnen sinds december 2012 overnachten in een opvallend vormgegeven hut op Landgoed De Barendonk in Beers (NB). Inmiddels is de Trek-in ook te reserveren bij Jachthaven Marnemoende in IJsselstein (U) en Natuurkampeerterrein it Dreamlân in Kollumerpomp (FR).
‘Er is veel vraag naar overnachten in de Trek-in’, vertelt Marieken Nieuwdorp van Stichting Trekkershutten, ‘maar het uitbreiden van het netwerk gaat helaas niet zo snel.

Om een Trek-in te mogen plaatsen, moeten campingeigenaren toestemming krijgen van de gemeente, bestemmingsplannen wijzigen, enzovoort. We zijn blij dat we voor het Paasweekend al weer drie locaties kunnen bieden waar mensen kunnen genieten van een verblijf in de Trek-in. En ook dat ze goed verspreid over het land liggen. Mensen kunnen bovendien kiezen voor overnachten op een landgoed, op een Natuurkampeerterrein of in een jachthaven. Dit biedt mooie variatie voor de gast.’

De Trek-in maakt deel uit van een uitgebreid netwerk van Trekkershutten op ongeveer 250 locaties in de Benelux. Het aantal locaties met een Trek-in zal de komende tijd worden uitgebreid. Een actueel overzicht is te vinden op www.trek-in.nl. Kijk voor informatie over het netwerk van Trekkershutten op www.trekkershutten.nl.

Like dit artikel
Tweet dit artikel