Pakpod, het ultieme statief voor de moderne buitensporter

pakpod statief

Pakpod statief voor actioncams, compactcamera’s en smartphones

ZOETERMEER – Iedereen die vaak in de natuur onderweg is, zal wel eens de behoefte hebben om de camera of telefoon op een statief te zetten. Om een selfie te maken, of om de camera gewoon eens goed stabiel te kunnen zetten voor een onbewogen foto.

Er zijn de nodige statieven voor compactcamera’s, actioncams en mobiele telefoons in de handel, maar die hebben altijd nog de nodige beperkingen. Buitensportfanaat, duiker en filmmaker Steve Underwood was die beperkingen zat en besloot om zelf een compromisloos statief te bedenken. ”I couldn’t find it, so I designed it”.

Dat kostte wat tijd, maar via een succesvolle crowdfunding campagne via Kickstarter is er nu dan de Pakpod. Een ministatief met oneindig veel mogelijkheden voor compactcamera’s, systeemcamera’s, smartphones en VR360 camera’s. Compact, lichtgewicht, waterbestendig en snel inzetbaar. Dankzij de uitgekiende constructie zijn de mogelijkheden om het statief neer te zetten, of te hangen of ergens aan te bevestigen bijna oneindig.

Je kunt de Pakpod uiteraard op een harde ondergrond neerzetten, maar door de pinnen ook heel stabiel in een heel zachte ondergrond plaatsen, of ergens tegenaan laten hangen of leunen. Je kunt het zo gek niet bedenken of de Pakpod weet er wel raad mee. Zowel boven als onder water. Aan vaste voorwerpen, of bewegende, of zelfs aan mensen. Verder is het slechts 440 gram wegende statiefje ook heel compact in te klappen zodat het makkelijk mee te nemen is. De recensies is de media zijn lovend. Outside Magazine nam de Pakpod bijvoorbeeld op in haar “2016 Gear of the Year List”.

Voor zover wij weten ligt de Pakpod nog niet in de fotozaak of buitensportzaak, maar is het statief wel online te koop bij o.a. Pakpod.com voor iets minder dan 100 dollar plus verzendkosten. In verband met de lagere verzendkosten kan het overigens voordeliger zijn om de Pakpod via Amazon.com te bestellen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel