Particulieren kunnen hun camper te koop aanbieden op CamperZaterdag

Camper te koop aanbieden op CamperZaterdag Zoetermeer

Particulieren kunnen hun camper te koop aanbieden op CamperZaterdag

Over twee weken vindt in Zoetermeer de allereerste editie van de CamperZaterdag plaats. Op dit evenement kunnen particulieren hun camper eenvoudig te koop aanbieden.

Het principe van CamperZaterdag is net als de ouderwetse markt: Wie zijn camper wil verkopen, kan hem daar tegen een geringe vergoeding neerzetten en te koop aanbieden. Geïnteresseerden kunnen het evenement gratis bezoeken en daar kijken of er iets van hun gading bij is, om dan meteen de verkoper aan te spreken.

Veel gemakkelijker

Wie een tweedehands camper wil kopen, kan het evenement dus gratis bezoeken. Je kunt daar op je gemak rondlopen en kijken of er campers bij zijn waarin je geïnteresseerd bent. Je kunt de campers meteen bekijken en hebt ook meteen direct contact met de verkoper. Dat is een stuk makkelijker dan bij aankopen via Marktplaats. Daarbij weet je vooraf niet me wie je te maken hebt. Ook is het maken van een afspraak voor een bezichtiging via Marktplaats ook lastiger. De eigenaar van de camper moet zijn camper daar immers iedere keer weer voor uit de stalling halen. Deelname aan de Camperzaterdag heeft dus ook zijn voordelen voor de verkoper.

De CamperZaterdag is een initiatief van Gwen en Jan-Dick Verheul: “Op de locatie van CamperZaterdag kun je je camper neerzetten en te koop aanbieden voor een groter aantal geïnteresseerden, zodat je meer kans hebt op een verkoop. En mensen die op zoek zijn naar een leuke tweedehands hebben meer keuze.”

Of het aantal geïnteresseerden groter is, dat is gezien de enorme bezoekersaantallen natuurlijk een ander ding. Het is wel zo dat de verkoper op één dag zijn camper makkelijk aan meerdere aspirant-kopers kan laten zien, en dat geïnteresseerden ook makkelijk meerder campers op één dag kunnen bekijken. Het is tijdens de CamperZaterdag overigens niet mogelijk om testritten met de aangeboden campers te maken.

Jan-Dick Verheul vervolgt: “Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om je wat te oriënteren op zo’n dag en leuk om eens wat rond te kijken.”

Op drie zaterdagen

Hoewel het evenement ‘Camperzaterdag’ heet, vindt het dit voorjaar op drie zaterdagen plaats:

  • 18 maart 2023 (van 10:00 tot 14:00 uur): Van der Hagenstraat in Zoetermeer
  • 15 april 2023 (van 10:00 tot 14:00 uur): Van der Hagenstraat in Zoetermeer
  • 13 mei 2023 (van 10:00 tot 14:00 uur): Carpoollocatie de Lus in Zoetermeer

De toegang voor geïnteresseerden is zoals gezegd gratis. De kosten voor het aanbieden van een camper op het evenement bedragen € 35,-. Je dient wel vooraf een plaats te reserveren via de website van het evenement.

Like dit artikel
Tweet dit artikel