PhoeniX 7200 RSL alkoof camper

kampeerzaken.nlHoewel campers met een alkoof vanwege hun uiterlijk wat minder populair zijn, biedt die alkoof vanwege die extra ruimte toch heel veel mogelijkheden. Phoenix, het campermerk van het Duitse Schell Fahrzeugbau, brengt op de Caravan Salon in Düsseldorf daarom een nieuwe grote alkoof camper met een opmerkelijke indeling uit.
De nieuwe PhoeniX 7200 RSL is opgebouwd op een 6-tons Iveco Daily chassis waarvoor u dus over een groot rijbewijs dient te beschikken.
 De 7,65 m lange camper wordt aangedreven door een sterke 3 liter Common-Rail dieselmotor met 176 pk en een automatische 6-traps versnellingsbak. De camper heeft standaard een sperdifferentieel zodat hij niet al te gauw in de modder of sneeuw blijft steken. Uiteraard is er ook de nodige luxe in de vorm van Climate Control, centrale vergrendeling, elektrische verstelbare spiegels en een uitgebreid verstelbare bestuurdersstoel.
Een extra warmtewisselaar tussen motor en Alde vloeistoefverwarming laat tijdens de rit de motorverwarming de Alde verwarming een handje meehelpen. Andersom zorgt de Alde verwarming weer voor een voorverwarmde motor en een comfortabele koude start.
kampeerzaken.nlDe woonruimte is in drie delen verdeeld, en helemaal gericht op een comfortabel verblijf met 2 personen, maar ook 4 personen zullen hier al het gewenste comfort vinden.
Voorin is de alkoof en de sanitaire ruimte, in het midden de keuken en kleerkast en achterin de zitgroep.
kampeerzaken.nlHet meest opvallende is de alkoof: hier heeft PhoeniX een ware masterbedroom gerealiseerd. Twee aparte, in de lengte geplaatste bedden van 200 x 85 cm bieden hier een riant slaapcomfort. Laden en vakken onder de bedden zorgen voor extra bergruimte, en direct achter de alkoof is de natte cel en een kleedruimte geplaatst zodat men alles direct bij de hand heeft.
De doucheruimte is van het formaat zoals we thuis gewend zijn, daar tegenover is het aparte en compleet uitgeruste toilet. Het gehele was- en toiletgedeelte kan door een deur worden afgesloten van het woongedeelte waardoor men er een ware slaap- en kleedruimte van kan maken.
kampeerzaken.nlAchter het sanitaire gedeelte is aan de linkerzijde het 1,60m brede keukenblok geplaatst.
De keuken is zeer compleet uitgerust met een 103 liter koelkast, 3-pits fornuis, spoelbak en legio werk- en bergruimte.
Tegenover de keuken is de grote kleerkast met lade.
kampeerzaken.nlDe zitgroep achterin biedt rond de ellipsvormige tafel plaats aan 6 personen, tijdens de rit kunnen hier 2 personen in de gordels zitten. De zitgroep is ruim genoeg om zonder ombouw als derde slaapplaats te dienen, maar kan ook worden omgebouwd tot een bed van 220 x 176 cm. Onder de zitgroep bevindt zich de garage met plaats voor 4 fietsen.
Dit speciale model van PhoeniX wordt vanwege het 10-jarige jubileum in Duitsland tijdelijk in een gelimiteerde oplage aangeboden voor 99.999,- euro. In Nederland zal dit bedrag vanwege de BPM beduidend hoger uitkomen.
Meer info op www.phoenix-reisemobile.de.

Like dit artikel
Tweet dit artikel