PickUpBack Exped.25.FD: pick-up met afzetunit voor alle omstandigheden

PickUpBack Exped.25.FD expeditiecamper

PickUpBack Exped.25.FD: pick-up met afzetunit voor alle omstandigheden

De Beierse carrosseriebouwer PickUpBack, gespecialiseerd in zelfvoorzienende wereldreisvoertuigen, presenteerde afgelopen zomer de Exped.25.FD, een expeditiecamper op basis van een Toyota Hilux Extracab.

Pickupback toonde deze camper op de vakbeurs Abenteuer & Allrad in Bad Kissingen. Het voertuig, waarvan  het offroadchassis is aangepast aan het gewicht van het voertuig, heeft naar eigen zeggen een standaarduitrusting die je normaal alleen in grotere expeditievoertuigen treft.

Aluminium opbouw

De PickUpBack Exped.25.FD bestaat uit een pick-up en losse afzetunit. De totale lengte is iets minder dan 6 meter en ook beladen blijft het totaal gewicht onder de 3,5 ton. De voertuigen van PickupBack kenmerken zich door de aluminium carrosserie, die het woongedeelte zonder koudebruggen beschermen, en ook bestand zijn tegen takken van overhangende bomen. Eventueel kan men ook kiezen voor een zogenaamde Raptor-coating voor extra bescherming van cabine en voertuig. Die coating is in alle RAL-kleuren leverbaar.

Compact maar toch behoorlijk ruim

Het is een behoorlijk compacte camper. Evengoed heeft hij een aparte ruimte met een droog separaat toilet en een behoorlijk grote douche. Ook de hoeveelheid bagageruimte is opmerkelijk voor het formaat. De toiletruimte bevindt zich aan de achterzijde en wordt als een soort sluis met de ingang gecombineerd. Het bed bevindt zich zoals gebruikelijk bij dit soort campers in de alkoof. Het voeteneind van het bed kan snel en eenvoudig worden opgeklapt, waardoor de leefruimte wordt vergroot. De ingebouwde kasten en laden bieden veel bergruimte en een groot werkblad. De verwarming werkt op diesel en koken doe je op een inductiekookplaat. Het voertuig is dus gasloos. Standaard levert PickupBack de camper met een krachtige lithiumaccu en een 220V omvormer.

PickupBack-eigenaar Goran Gale legt uit: “De Exped.25.FD is ontworpen voor de beste rijeigenschappen – zowel off-road als on-road – en stelt nieuwe normen in zijn voertuigcategorie met betrekking tot ruimteconcept, vakmanschap en lastverdeling. Daartoe wordt op alle voertuigen een off-roadchassis gemonteerd dat op het gewicht van het voertuig is afgestemd.”

Uiteraard zijn er verschillende off-road aanpassingen verkrijgbaar, zoals een onderrijbeveiliging, lier, snorkel alsmede een grotere brandstoftank.

Like dit artikel
Tweet dit artikel