Piepklein elektrisch kampeerbusje van Mitsubishi

Mitsubishi Minicab-MiEV B-Leisure Style  elektrisch kampeerbusje

Piepklein elektrisch kampeerbusje van Mitsubishi

Mitsubishi toonde op de autoshow van Tokyo een elektrische camper in het kei-car formaat. In Japan zijn de kleine stadsautootjes in dat kei-car formaat heel populair. Vanwege het vastgestelde maximale formaat en vermogen zijn deze daar namelijk extra voordelig.

Zo’n kei-car komt qua formaat overeen met een klein stadsautootje. Wie met dat formaat een camper wil bouwen, staat dus voor een bijzonder interessante uitdaging. Omdat ‘vanlife’ en ‘leisure’ ook in Japan steeds populairder worden, ging Mitsubishi die uitdaging aan en ontwikkelde het ‘Minicab-MiEV B-Leisure Style’-concept.

Miniformaat heeft zijn beperkingen

Het interessante van de Minicab-MiEV B-Leisure Style is dat men niet alleen getracht heeft om op dat miniformaat een zo compleet mogelijke camper te bouwen, maar dat deze ook nog elektrisch is aangedreven. Dat maakt de uitdaging nog een stuk groter. Vanwege het beperkte formaat (3,40 x 1,48 m) van het basisvoertuig heeft Mitsubishi bewust gekozen voor een ‘solo-camper’. Een tweepersoonsbed zou in dit busje nagenoeg onmogelijk zijn en tot te veel compromissen leiden.

De Japanse autofabrikant bekleedde de vlakke laadvloer van het elektrische bestelbusje dat als basis dient met tapijt en voegde een lage tafel en een verstelbare stoel toe, terwijl een soort van stretcher als bed dient. In combinatie met de nodige bergruimte, een luifel en een dakrek heeft Mitsubishi op die manier een soort van kampeerbusje weten te creëren. Wie toch met zijn tweetjes op pad wil, kan natuurlijk een (bus)tent meenemen.

Elektrische aandrijving

De aandrijving is afkomstig van de Mitsubishi MiEV en wordt gevoed uit een 16 kWh accupakket. Het kampeerbusje kan ongeveer 150 kilometer op een acculading rijden, wat voldoende is voor een weekendje in de natuur. Onderweg kun je het accupakket ook gebruiken om diverse accessoires zoals een tablet, waterkoker of elektrisch kookplaatje van elektriciteit te voorzien.

Like dit artikel
Tweet dit artikel