Pilote introduceert nieuwe alkoof camper

Pilote CS700

Ruime alkoof camper van Pilote

Alkoof campers zijn de laatste jaren steeds minder populair. Sommige merken hebben ze ook niet eens meer in het programma. Toch zijn er merken die de alkoof camper weer in hun leveringsprogramma opnemen.

Mogelijk heeft dat te maken met de lichtgewicht bouwwijze die de meeste merken tegenwoordig hanteren, waardoor de altijd nog relatief ruime alkoof camper nieuwe mogelijkheden voor grote gezinnen en reisgezelschappen biedt.

Ook Pilote heeft opnieuw een alkoof camper in het programma opgenomen. De nieuwe C700S biedt, zoals we van alkoof campers gewend zijn, inderdaad volop ruimte. Hoewel deze camper nog geen 7 meter lang is, biedt de Pilote C700S namelijk leef- en slaapruimte aan maar liefst 6 personen. Er zijn dus niet alleen 6 slaap- en zitplaatsen, de 6 zitplaatsen zijn ook goedgekeurd zodat ze ook tijdens de rit mogen worden benut.

Pilote C700sGenoeg ruimte dus voor een groot gezin, mits het laadvermogen in de gaten wordt gehouden. De camper weegt rijklaar namelijk 2910 kg en mag worden beladen tot 3500 kg. Omdat het gewicht van het reisgezelschap uiteraard ook onder het laadvermogen valt, heeft dat dus zijn beperkingen.

Foto: © campingcarlesite.com

Pilote C700S camperIn de C700S vinden we vlak achter de cabine 2 dinettes, netjes naast elkaar, zodat iedereen zowel tijdens de rit als tijdens het eten gezellig bij elkaar kan zitten. Achter de dinettes zien we aan de linkerkant de natte cel en bergkast, rechts bevindt zich de keuken en toegangsdeur. Helemaal achterin de camper bevindt zich een stapelbed.

Zoals gezegd is de Pilote C700S, die op een Fiat Ducato wordt gebouwd, nog geen 7 meter lang. De exacte lengte bedraagt 6,99 meter. De breedte is 2,30 meter, verder is de C700s 3,05 meter hoog. Voor de aandrijving wordt een 130 pk MultiJet motor ingezet.

Like dit artikel
Tweet dit artikel