Pioneer navigatie- en multimediasysteem met Android Auto

Pioneer Android multimediasysteem voor campers

Pioneer Android Auto multimediasysteem voor campers

ZOETERMEER – Als eerste multimediasysteem voor campers maakt de Pioneer Mediacenter AVIC-F80DAB-C het mogelijk om Android apps te gebruiken en deze middels spraaksturing te kunnen bedienen.

Het met een 7 inch beeldscherm uitgeruste systeem kan uiteraard ook worden gebruikt om mee te navigeren. Het mediacenter draait op Android Auto en is voorzien van hoogwaardige navigatiesoftware met daarin onder meer een database met camperplaatsen. Ook beschikt het middels Google Maps over realtime verkeersinformatie.

Uiteraard kun je er nog veel meer mee. Vooral op het gebied van vermaak en informatievoorziening zijn de mogelijkheden nagenoeg onbeperkt. Daarbij kun je denken aan Whatsapp, internetradio, allerhande streaming diensten zoals Spotify en Deezer, maar ook apps om het weerbericht te bekijken of om te geocachen. Dankzij het Android besturingssysteem heb je zo een echte allrounder in je dashboard zitten.

Ook bezitters van een iPhone zullen blij zijn met de AVIC-F80DAB-C, Pioneer heeft het multimediasysteem namelijk voorzien van Apple CarPlay, net als de iets kleinere zusjes, de AVIC-F980BT-C en AVIC-F980DAB-C die een 6,2 inch groot beeldscherm hebben. De geluids- en beeldkwaliteit en het bedieningscomfort is nagenoeg perfect, zoals we van Pioneer gewend zijn.

Naast een interface voor een smartphone heeft dit Pioneer Mediacenter nog een tweede USB-poort om andere mediadragers op aan te sluiten. Het apparaat is uiteraard voorzien van een topklasse CD/DVD loopwerk, maar heeft ook een DAB+ ontvanger voor een perfecte ontvangstkwaliteit. Ook zijn er 2 aansluitingen voor camera’s om het parkeren en manoeuvreren te vergemakkelijken.

Pioneer levert ook voor dit multimediasysteem diverse inbouwkits om het perfect passend, in de stijl van het dashboard van de camper, in te bouwen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel