Pizza bakken op de camping? Dat kan met de Solo Stove Pi

Pizza bakken op de camping met de Solo Stove Pi

Pizza bakken op de camping? Dat kan met de Solo Stove Pi

Een verse pizza bakken op de camping. Dat is mogelijk met de Pi van het Amerikaanse bedrijf Solo Stove. Dit bedrijf, dat bekend heeft verworven door zijn ingenieuze rookvrije vuurkorven, onthult een nieuwe, draagbare pizzaoven.

Geheel in de geest van de slimme kachels en vuurkorven van Solo Stove, is ook de Pi geschikt om op zowel hout als gas te kunnen werken. De Solo Stove Pi kan naar eigen zeggen in een paar minuten tijd een knapperige, verse pizza bakken.

Er past helaas maar één pizza met een diameter van 30 centimeter in de oven, en de oven moet uiteraard ook eerst worden voorverwarmd. Wie vier verse pizza’s wil bakken is daarom totaal ongeveer een uur bezig. Maar als je vakantie hebt kan dat best een prettige en gezellige bezigheid zijn. Net als de kachels en vuurkorven heeft Solo Stove ook de Pi zo ontworpen, dat deze zo effectief mogelijk met de warmte omgaat.

Knapperige pizza’s

De Pi is voorzien van een slimme Demi-Dome. De hete lucht wordt daardoor helemaal naar beneden geleid om de daar de grote cordieriet pizzasteen te verwarmen. Die wordt door die hete lucht heel gelijkmatig verwarmd. In combinatie met de speciale keramische isolatie is er een constante temperatuur in de oven, wat moet resulteren in daadwerkelijk knapperige pizza’s.

De oven kan ongeveer drie uur op hout werken voordat de aslade vol is. Maar er is ook een versie met gasbrander die je op een gastank aan kunt sluiten.

Behoorlijk zwaar en duur

Met een gewicht van ruim 30 kilo is de Solo Stove Pi allesbehalve licht. Hij neemt met een diameter van 50 cm en een hoogte van nog geen 40 centimeter niet al te gek veel ruimte in. Voor wie een seizoensplaats heeft en gek op pizza is, is deze portable pizzaoven een uitkomst. De versie die voor alleen hout geschikt is kost ruim 400 euro en als de Pi voor zowel hout als gas geschikt moet zijn, kost hij zelfs bijna 600 euro. Je zult dus heel wat pizza’s moeten bakken om de kosten eruit te halen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel