Plugvan heeft nu ook een ‘Small’ campermodule voor kleinere bestelwagens

Plugvan ‘Small’ campermodule voor kleinere bestelwagens

Plugvan heeft nu ook een ‘Small’ campermodule voor kleinere bestelwagens

De vraag naar veelzijdige, compacte camperbusjes neemt nog steeds toe. Hoe makkelijk zou het zijn als je een bestaande bestelbus binnen 5 minuten kunt ombouwen tot een buscamper of camperbusje? Dat is hetgeen het Duitse Plugvan belooft én waarmaakt.

We schreven een paar jaar geleden al over de eerste Plugvan campermodule. Dat is een module die je met behulp van een slim onderstel zo de laadruimte inschuift, waarna hij zich als het ware uitvouwt tot een camperinterieur. Die eerste Plugvan module, waar inmiddels drie varianten van zijn, is voor grotere bestelwagens bedoeld. Er is nu ook een Plugvan Small module, die zoals de naam al doet vermoeden geschikt is voor kleinere bestelwagens.

Achtergrond van Plugvan

Plugvan, een bedrijf dat zich richt op het transformeren van bestaande voertuigen naar multifunctionele campers en rijdende werkplaatsen voor ambachtslui, heeft na het succes van hun eerste module, die grotere bestelwagens in een handomdraai omtoverde tot een volwaardige camper, een volgende stap gezet met de Plugvan Small. Het bedrijf heeft zich met deze ontwikkeling wederom gepositioneerd als een voorloper in de branche, door een product te leveren dat niet alleen innovatief is maar vooral de vrijheid van de gebruiker centraal stelt.

Plugvan Small

De lancering van de Plugvan Small module komt op een moment dat de vraag naar compacte en veelzijdige kampeeroplossingen toeneemt. De markt voor dit soort veelzijdig te gebruiken campermodules, waarbij je een voertuig in luttele minuten kunt ombouwen van ‘dagelijks gebruik’ naar ‘vrije tijd’, groeit behoorlijk.

De module is ontworpen om snel en eenvoudig te kunnen worden geïnstalleerd in een reeks van kleinere bestelwagens. Hij heeft een gestandaardiseerde grootte die compatibiliteit met verschillende modellen garandeert, zodat hij in de laadruimte van een hele reeks kleinere bestelwagens past.

De inrichting is doordacht en biedt voorzieningen voor slapen, koken en opbergen, allemaal geïntegreerd in een compacte unit. De materialen en constructie zijn van hoge kwaliteit, wat de duurzaamheid en het gebruiksgemak ten goede komt.

Je kunt deze voertuigen binnen enkele minuten ombouwen kunnen worden tot een zo goed als volwaardig camperbusje. Je hebt dan uiteraard geen hefdak, isolatie en ramen. Evengoed biedt dit concept een mooie mogelijkheid voor eigenaren van kleinere bestelwagens die deze in hun vrije tijd als camper willen gebruiken.

Installatie- en gebruiksgemak

Een van de grootste voordelen van de Plugvan Small is de eenvoud van installatie. Het betreft namelijk slechts één module, die je dankzij het handige onderstel met wieltjes in slechts vijf minuten tijd in de bestelwagen kun schuiven en vastzetten. Daarmee kun je het voertuig in een mum van tijd transformeren tot een redelijk comfortabel camperbusje.

Beschikbaarheid en prijs

Volgens de informatie van de fabrikant zal de module, die op de Caravan Salon Düsseldorf 2023 werd geïntroduceerd, binnenkort beschikbaar zijn voor aankoop. Hoewel er nog geen exacte verkoopstartdatum is vrijgegeven, is de verwachting dat geïnteresseerden niet lang zullen hoeven wachten. Wat betreft de prijs, die begint volgens de fabrikant bij € 5.880.

Like dit artikel
Tweet dit artikel