Polar caravans krijgen geheel nieuw exterieurdesign

Polar caravans 2022 nieuw exterieurdesign

Polar caravans krijgen geheel nieuw exterieurdesign

De Zweedse caravanfabrikant Solifer Polar geeft al zijn caravans een compleet nieuw design voor het modeljaar 2022. De vernieuwde modellen zien er compleet anders uit, de Zweedse fabrikant neemt dus rigoureus afscheid van het oude, herkenbare design.

De première van de vernieuwde modellen vond vorige week plaats op het Caravan Salon, waar Solifer Polar voor het eerst sinds jaren exposeerde. Verder introduceert het Zweedse merk ook twee nieuwe indelingen.

Het Zweedse merk, dat de afgelopen jaren een bewogen periode achter de rug heeft, presenteert met het geheel nieuwe design een van de grootste veranderingen van haar recente historie. Alle vier de series van Solifer Polar – Edition, Original, Selected en Customised – hebben dit nieuwe design gekregen. De Zweedse fabrikant heeft komend seizoen maar liefst 33 indelingen in het programma, die altijd 2,50 m breed zijn. Dit zijn zowel enkelassige caravans als tandemasser. De prijzen beginnen bij net boven de 40 mille en lopen, afhankelijk van de gekozen uitvoering, op tot bijna 100.000 euro.

Nieuw design

Polar caravans 2022 nieuw exterieurdesignHet design van de 2022-modellen van Polar omvat niet alleen andere graphics of kleuren. De contouren zijn ook geheel anders. Het dak van de Polar-caravans is voortaan plat. Dit maakt het niet alleen makkelijker om een voortent, luifel of zakluifel te plaatsen maar zorgt ook voor meer binnenruimte. Dankzij die hogere daklijn is er voortaan meer ruimte voor bijvoorbeeld hogere bovenkastjes of planken onder de bovenkastjes.

Twee nieuwe indelingen

Polar caravans 2022 nieuw exterieurdesignOok zijn er komend seizoen twee nieuwe indelingen in het programma van Polar. De 620 BFWA is een eenassige caravan welke is ontwikkeld met reizende stellen in het achterhoofd. De 730 BFDC is voor gezinnen bedoeld. Beide modellen hebben een frans bed, een grote rondzit, een badkamer over de gehele breedte van de achterzijde en een Alde warmwaterverwarmingssysteem.

De eerste Polar caravans met het nieuwe exterieurdesign zullen de komende weken bij de dealers arriveren.

Like dit artikel
Tweet dit artikel