Polar caravans modeljaar 2019

Polar caravan

Polar caravans modeljaar 2019

Ook de Polar, de bekende Zweedse caravanproducent, heeft haar nieuws voor modeljaar 2019 bekendgemaakt. Polar heeft voor het komende modeljaar onder meer een aantal nieuwe indelingen alsmede een jubileummodel voor ons in petto.

Daarnaast zijn er ook diverse geweldige technologische ontwikkelingen waarmee het gebruik van een Polar caravan nóg prettiger kan zijn.

Indelingen

Er zijn in het komende seizoen diverse nieuwe indelingen beschikbaar bij Polar. De CTH is één van de meest populairste indelingen van Polar. Komend bouwjaar komt daar een variant op, de CTV. Hierbij worden de wasruimte/WC en het bed gespiegeld. Daarnaast komt er ook een indeling met een Queensbed én kinderkamer. Deze indeling is naar eigen zeggen geheel uniek. Wie wil, kan ook een eigen indeling bedenken. Hiervoor heeft Polar de Customized-serie bedacht. Hier kan de klant voor een vaste prijs zijn eigen indeling bedenken.

Polar Connect

Ook bij Polar staat de techniek niet stil. Zo voert Polar haar caravans het komende seizoen uit met het Connect-systeem. Hiermee kunnen vele functies van de caravan op afstand worden bediend. Met een (Android of iOS) app op de smartphone kunnen onder anderen de verwarming, koelkast en verlichting worden aangestuurd en het inbraakalarm worden bediend.

Compressorkoelkast

Wie wil, kan bij Polar voortaan tegen meerprijs ook kiezen voor een energiezuinige compressorkoelkast. Koelkasten volgens het compressorprincipe hebben een efficiëntere koeling en gebruiken daardoor minder energie.

Verwarmd aftappunt

Vanaf modeljaar 2019 is elke Polar caravan voorzien van een verwarmde aftap. Het is nu niet meer nodig om tijdens een koude, donkere winterdag de ijspegel onderaan de afvoer te verwijderen.

Pax-ventilator

Alle Polar caravans met een zogenaamde TR-plattegrond (met het toilet achterin) krijgen voortaan een ventilator geplaatst van het Zweedse merk Pax, ook wel bekend van de handdoekdrogers. Deze is nog betrouwbaarder en stiller.

Verbeterde vloerverwarming

Met ingang van modeljaar 2019 rust Polar de vloerverwarming van haar caravans uit met een kogelklep. Hierdoor wordt het warme water gelijkmatiger over de gehele vloer verdeeld. Het systeem heeft een afzonderlijke circulatiepomp die wordt bestuurd door Polar Connect.

Jubileummodel 590 CTH Customized

Jubileummodel 590 CTH CustomizedPolar wordt dit jaar 55. Dat wordt gevierd met een speciale jubileumeditie van de 590 CTH Customized. De wagen krijgt niet alleen een extra luxe uitstraling maar ook een bijzonder grote hoekkeuken met een ergonomisch ingericht werkblad.

Like dit artikel
Tweet dit artikel