Polar lanceert modellen 2018

Polar Selected caravan 2018

Een Polar caravan van modeljaar 2018 in Selected uitvoering

ZOETERMEER – Ook Polar, de Noord-Zweedse producent van premium caravans, introduceert haar nieuwe 2018 modellen. Dit zijn naar eigen zeggen de meest complete en comfortabele Polar caravans ooit.

De Polar caravans van modeljaar 2018 worden gekenmerkt door diverse innovaties in de wintereigenschappen. Er worden komend modeljaar verbeteringen aangebracht op het gebied van verwarming, bovendien wordt de opzet van de uitrustingsniveaus drastisch veranderd.

De verbeteringen betreffen onder anderen meer warmte in de entreegarderobe en in de schoenenberging. Ook wordt er een nog betere vloerverwarming met o.a. een zelfstandig aangestuurde pomp gemonteerd.

De klant krijgt bij de 2018 modellen nog meer keus in de uitrusting niveaus. Alle 8 lengtes en 45 indelingen kunnen worden geleverd in 3 uitvoeringen. De populairste opbouwlengte, de 590, zelfs in 4 niveaus. Kort samengevat is er volgens Polar bij de ‘original’ veel mogelijk, is de ‘Selected’ een zeer complete Polar en is de ‘Customised’ het summum waarbij vrijwel alles mogelijk is. Alle Polars zijn gebouwd voor kamperen in de vrije ongerepte natuur, met een eigen accu, verswatertank, boiler/CV en afvalwatersysteem, alles comfortabel werkend tot minus 40 graden.

Polar Original

De Polar Original is het basismodel, zoals deze sinds 1964 is geëvolueerd tot de huidige standaard. Hij kan worden geleverd met alle opties uit de enorme optielijst.

Polar Selected

De Polar Selected is gebaseerd op de Original, maar voorzien van een aantal exclusieve extra’s zoals gasoven én magnetron, ook is er vrije keus in vloerbedekking en keukenafwerking en is de wagen voorzien van een buitengasaansluiting en Polars unieke Mobile Multi Control. Ook hier zijn alle opties mogelijk.

Polar Customised

De Customised doet daar nog een schepje bovenop. Deze is naast de extra’s van de Selected ook voorzien van leren bekleding, een centraal stofzuigsysteem, een 2 pits gascomfort naast de inductieplaat en een exclusieve kleurstelling in striping en achterwand.

Bij de Polar Customised zijn bovendien veel klantaanpassing mogelijk, zoals meubelaanpassingen, extra ramen/luiken buiten de normale opties, enz. Bij de Polar Customized is er support van de constructieafdeling van idee tot productie. De Polar Customized is daarmee de meest complete en exclusieve Polar ooit.

Polar Edition

Daarnaast levert de Polar de 590 LB, 590BK, 590 CTH en 590 TR DB ook in een speciale Edition uitvoering. Ook deze is op de Original gebaseerd, maar is uitgerust met een grijze stoffering, klinkervloerbedekking en andere extra’s zoals een grote koelkast, handdoekdroger, extra ledverlichting, enz. Bij dit model zijn er geen klantaanpassingen en opties mogelijk.

Like dit artikel
Tweet dit artikel