Polen schittert als themaland op Fiets en Wandelbeurs 2024

Polen themaland op Fiets en Wandelbeurs 2024

Polen schittert als themaland op Fiets en Wandelbeurs 2024

In februari 2024 transformeert de Jaarbeurs Utrecht in een ware ontdekkingsplek voor liefhebbers van fietsen en wandelen. Op de Fiets en Wandelbeurs, die plaatsvindt van 23 tot en met 25 februari, staat Polen in de schijnwerpers als themaland.

Bezoekers van de beurs kunnen zich onderdompelen in de Poolse cultuur en natuur in het speciaal ingerichte themalandpaviljoen. Een unieke kans om de verborgen schatten van dit verrassend groene land te ontdekken.

Ontdekkingstocht door Polen

Hier worden de veelzijdige fiets- en wandelmogelijkheden van Polen gepresenteerd door middel van lezingen, presentaties en interactieve ervaringen. Het is een uitgelezen kans om inspiratie op te doen voor een volgende fiets- of wandelvakantie.

De natuurlijke pracht van Polen

Polen, een land met een rijke natuurlijke diversiteit, telt 23 nationale parken en een bosbedekking van 29,6% van het landoppervlak. Deze groene oases bieden een perfecte achtergrond voor zowel fietstochten als wandelingen. Een bezoek aan historische steden zoals Krakau, Gdansk of Warschau voegt een culturele dimensie toe aan de natuurbeleving. De Poolse gastvrijheid maakt de ervaring compleet, met een warm welkom in elke hoek van het land.

Fietsen in het hart van Europa

Fietsliefhebbers zullen geïntrigeerd zijn door de recent ontwikkelde fietsroutes in Polen. De Green Velo, een indrukwekkende route van 2.000 km, slingert zich door vijf provincies in Oost-Polen en toont enkele van de mooiste plekjes van het land. In Klein-Polen wordt hard gewerkt aan de Velo Malopolska, een netwerk van 1.000 km aan gemarkeerde paden. De Velo Dunajec, een deel van dit netwerk, staat al bekend als een van de mooiste fietsroutes in Polen. Langs de kust is de EuroVelo 13 in ontwikkeling, die de geschiedenis van het IJzeren Gordijn volgt.

Wandelen in divers landschap

Polen biedt ook een rijk scala aan wandelmogelijkheden. Van de dichte bossen tot de uitdagende bergtoppen van het Tatra- en Reuzengebergte, er is voor elke wandelaar wat wils. In totaal zijn er 15.000 km aan gemarkeerde wandelroutes uitgezet door het hele land. Een bijzondere trekpleister is het oerbos van Białowieża, het laatste stukje van het oorspronkelijke bos dat ooit Europa bedekte. Hier kunnen bezoekers de wisenten, de grootste zoogdieren van Europa, in hun natuurlijke habitat bewonderen.

Een kustlijn vol avonturen

De Poolse kust is een ander hoogtepunt voor bezoekers. Met een kustlijn van ongeveer 770 km biedt Polen idyllische witte zandstranden, indrukwekkende kliffen en unieke natuurverschijnselen. Het Nationaal Park Woliński staat bekend om zijn spectaculaire kliffen, terwijl het Nationaal Park Słowiński beroemd is om zijn ‘wandelende duinen’, die jaarlijks tot 10 meter oostwaarts verschuiven. Deze dynamische landschappen vormen een unieke achtergrond voor zowel ontspannende als avontuurlijke wandeltochten.

Een uitnodiging om Polen te ervaren

De Fiets en Wandelbeurs 2024 in Utrecht belooft een fascinerende ontmoetingsplaats te worden voor iedereen die geïnteresseerd is in de rijke natuurlijke en culturele ervaringen die Polen te bieden heeft. Of je nu een fervent fietser, een gepassioneerde wandelaar of gewoon nieuwsgierig bent naar de verborgen parels van Polen, deze beurs biedt een unieke gelegenheid om te ontdekken wat dit prachtige land allemaal in petto heeft. De organisatoren en deelnemers van het evenement nodigen iedereen van harte uit om deel te nemen aan deze viering van Polens natuurlijke schoonheid en rijke culturele erfgoed.

 

Foto’s: ©Polish Tourism Organisation

Like dit artikel
Tweet dit artikel