Politie Den Haag controleert caravans: geen boetes

politie_denhaag_caravan_controleCaravan- en camperbezitters kunnen aanstaande zaterdag 4 mei hun kampeermiddel vrijwillig en gratis laten controleren door de politie bij het ADO-stadion in Den Haag.

De politie en houdt daar in samenwerking met de BOVAG een controle. ‘We zullen geen boetes uitdelen’, zegt een politiewoordvoerder.

Met het goede weer en de lange vakantieweekenden voor de deur, worden de caravans weer van stal gehaald. De politie ziet graag dat die veilig de weg op gaan en biedt daarom een gratis caravancontrole aan. Er worden dus geen bekeuringen uitgeschreven, maar caravans en campers waarmee het te erg is gesteld, mogen niet meer de weg op. Het is ook mogelijk om op eigen kosten ter plaatse reparaties te laten uitvoeren.

De politie houdt vaker in het jaar caravancontroles, meestal in de zomervakantie. Afgelopen jaar werden er bij een controle langs de A13 bij Delft-Zuid vijftig auto’s met aanhanger of caravan gecontroleerd. Bijna de helft van de automobilisten kreeg toen een boete. De bekeuringen waren voor overbelading of het niet goed vastzetten van de lading.

Om te voorkomen dat de zomervakantie begint met een bekeuring, is het mogelijk om zaterdag alvast de caravan of camper te laten controleren. De vrijwillige controle is tussen 10.00 uur en 16.00 uur bij het voetbalstadion naast Prins Clausplein.

Bron: Omroep West

Like dit artikel
Tweet dit artikel