Poolse camping het goedkoopst; Italië duurst

panorama-camping

Panorama Camping in Hongarije

Het Duitse ADAC, vergelijkbaar met de Nederlandse ANWB, heeft de prijzen van Europese campings onderzocht.

Uit dit onderzoek concludeert ADAC dat je gemiddeld op een Europese camping € 34,30 voor een overnachting betaalt (hierbij uitgaand van twee volwassenen en een kind van tien jaar, met daarbij de staanplaats voor een auto en caravan, elektriciteit, warme douches, toeslagen en belastingen).

De goedkoopste campings zijn Poolse (€ 19,97) en Hongaarse (€ 23,23) campings. In deze landen zijn de prijzen door de komst van de euro zelfs licht gedaald. Het duurste land om te kamperen is Italië met een gemiddelde prijs van € 44,60 per overnachting. Ook Zwitserland is duur met een gemiddelde prijs van € 40,55. Dat is ook nog een stijging van maar liefst 11,4 procent ten opzichte van vorig jaar.

Campings in Duitsland hebben, met een gemiddelde prijs van € 26,57, relatief lage tarieven ten opzichte van andere West-Europese landen. Ook in Frankrijk zijn de tarieven (€ 37,20) verhoogd met 8 procent waarmee het land definitief niet meer tot de voordeligste kampeerlanden behoort.

Daarnaast concludeert ADAC dat er een relatief groot verschil is tussen de hoog- en laagseizoentarieven, vooral op de duurdere campings.

Like dit artikel
Tweet dit artikel