Pop-upcamping in Utrecht tijdens start Tour de France

Camoiung Tour de France Utrecht

Overnachten tijdens de start van de Tour in Utrecht

UTRECHT – Activiteitenpark Down Under organiseert samen met de NKC een pop-upcamping rond de start van de Tour de France, die op zaterdag 4 juli met een tijdrit door Utrecht zal starten.

De camping is ook het decor van een meerdaags NKC-evenement.

De pop-upcamping zal worden ingericht op het terrein van het outdooractiviteitenpark Down Under in Nieuwegein. Het terrein is gelegen op circa tien fietsminuten van de route van de tijdrit door het centrum van Utrecht. De tijdelijke camping is al wat eerder dan 4 juli geopend, namelijk vanaf 26 juni tot en met 6 juli. Op de pop-upcamping is ruimte voor maar liefst vijfhonderd campers. Zie de website voor meer informatie over de camping en alle voorzieningen.

Tour de France UtrechtIn het eerste weekend van juli staat Utrecht helemaal in het teken van de Grand Départ, de start van de Tour de France, die voor het eerst in vijf jaar Nederland weer aandoet. Er zijn door de hele stad de nodige evenementen. Zo zijn er muziekprogramma’s op drie pleinen, er is een wielertentoonstelling en nog veel meer. Op zondag 5 juli vertrekt de Tour weer uit Utrecht, er is dan een traject van 166 kilometer naar Neeltje Jans gepland.

Er is voor leden van de NKC ook een evenement op de pop-upcamping, waar maximaal honderd equipes aan mee kunnen doen. Deelnemers aan dit evenement kunnen hier niet alleen drie nachten verblijven maar ook deelnemen aan de barbecue en een lezing van Ab Krook bijwonen. Bovendien zijn er fietsroutes beschikbaar voor hen die de omgeving van Utrecht willen ontdekken.

Men kan ook gewoon alleen overnachten op de pop-upcamping. Dat kan voor 18 tot 38 euro per nacht, afhankelijk van de grootte, plus 15 euro per persoon en 5 euro voor elektra per nacht. NKC-leden ontvangen bij reservering tot 1 mei 20% korting op een overnachting, daarna geldt voor hen een korting van 10%.

Meer informatie over de Tour de France: www.tourdefranceutrecht.com. Informatie over de camping kun je vinden op www.tourcampingdownunder.nl.

Like dit artikel
Tweet dit artikel