Pössl breidt collectie uit met Globestar 600 L buscamper

Globecar 600L buscamper van Pössl

Compact maar door slimme indeling net zo ruim als veel grotere buscampers

STUTTGART – Volgens Pössl is de nieuwe Globestar 600 L compact maar ruim. Deze nieuwe camper is te zien op de CMT in Stuttgart, die wordt gehouden van 17 tot 25 januari. Pössl is het bij de Globestar 600 L gelukt om de bekende indeling met enkele bedden van de Campscout R onder te brengen in een buscamper van 5,99 meter lang.

Deze lengte is voor veel camperaars die naar Scandinavië reizen tamelijk cruciaal omdat er voor campers die langer zijn dan 6 meter vaak aanzienlijk meer moet worden betaald voor de tolbruggen en veerponten. Uiteraard is een kortere camper ook makkelijker met manoeuvreren en parkeren. Volgens Pössl zijn er bij de Globestar 600 L geen compromissen gedaan op het gebied van ruimte en comfort.


Deze nieuwe indeling is mogelijk door de halve dinette met een minimum in te korten, wat overigens geen invoed heeft op het zitcomfort. Verder werd de compacte kleerkast en het keukenblok van de Campscout R verbouwd. Het keukenblok heeft nu 3 laden voor keukenbenodigdheden en een compressorkoelkast van 65 liter. Dat biedt wat extra bergruimte. Een tweede oplossing, die Pössl toepaste, is het verplaatsen van de tweede kleerkast. Deze wat kleinere kast is nu ondergebracht onder het linkerbed.

De natte cel is zoals gebruikelijk in het midden geplaatst en scheidt zo ook het slaapgedeelte van het woongedeelte. Er is een ruimtebesparende, opklapbare wastafel toegepast.

Achter de natte cel bevindt zich het slaapgedeelte, met twee enkele bedden met daartussen een trapje. Links meet het bed 1800 mm x 829 mm, rechts 1930 mm x 829 mm. Als het tussenstuk tussen de bedden wordt gebruikt, ontstaat er een kingsize bed van1800/1930 mm x 1963 mm. Boven de bedden zijn bovenkasten geplaatst zodat er voldoende bagage kan worden meegenomen en opgeborgen. Omdat het merk Globestart 10 jaar bestaat, brengt producent Pössl de Globestar 600 L op de CMT in Stuttgart uit als jubileummodel, in een speciale Edition-serie.

Like dit artikel
Tweet dit artikel