Pössl Campster: buscamper op basis van Citroën Spacetourer

Pössel Campster buscamper hefdak

Pössl koos de Citroën Spacetourer als basis voor de nieuwe Campster buscamper

ZOETERMEER – De vraag naar buscampers stijgt nog steeds. Ook is er een groeiende behoefte aan recreatievoertuigen die niet alleen voor kamperen maar ook voor dagelijks gebruik geschikt zijn.

Met name compacte buscampers die over een achterbank beschikken en een fatsoenlijk te gebruiken bagageruimte hebben, voldoen ruimschoots aan die vraag. De compacte buscampers met hefdak worden daarom alsmaar populairder.

Ook de bekende Duitse camperproducent Pössl wil aan de veranderende behoefte van haar klanten voldoen en introduceert daarom een compacte buscamper met hefdak, de Pössl Campster.

In tegenstelling tot de meeste concurrenten die voor de basis meestal gebruik maken van een Volkswagen Transporter of Ford Transit, bouwt Pössel de nieuwe Campster op basis van een Citroën bestelbus. Voor Pössl is dat vrij logisch, het merk maakt namelijk ook vaak gebruik van een Citroën Jumper.

De Campster wordt echter gebouwd op de veel kleinere Citroën Spacetourer. Hierdoor krijg je een veel compactere en wendbaardere camper van slecht 4,95 m lang en 1,99 m hoog. Door deze beperkte afmetingen is de Pössl Campster ook prima geschikt voor het dagelijks gebruik, ook past de Campster ook in de meeste parkeergarages. Niet alleen handig voor camperaars die graag steden bezoeken, maar ook handig tijdens het winkelen en boodschappen doen.

De hoogte van 1,99 m biedt uiteraard niet genoeg ruimte voor stahoogte, Pössl voorziet de Campster daarom van een hefdak van SCA. In dat hefdak is een bovenbed van 2,00 x 1,20 m ingebouwd. Door het openen van het doek van het hefdak kun je al slapend een cabrio-effect ervaren.

Je kunt de Campster bestellen met dieselmotoren van 90 tot 177 pk. De eerste bestellingen zijn overigens pas vanaf begin 2017 mogelijk. De Campster zal zijn publiekspremière eind augustus, op de Caravan Salon 2016 in Düsseldorf beleven.

Eén van de voornaamste verkoopargumenten van de Campster zal de aantrekkelijk aanschafprijs zijn. Met een vanaf-prijs (zonder BPM) van minder dan 40.000 euro is de Campster beduidend aantrekkelijker geprijsd dan de concurrenten op basis van o.a. de  VW California en de Mercedes Marco Polo.

Like dit artikel
Tweet dit artikel