Pössl gaat off-road met de Roadstar X op Mercedes Sprinter

Pössl Roadstar X offroad camper op Mercedes Sprinter

Pössl gaat off-road met de Roadstar X op Mercedes Sprinter

Pössl, de buscamperbouwer die bekend staat om zijn innovatieve ontwerpen en slimme indelingen, heeft een nieuwe buscamper geïntroduceerd die het hart van de avontuurlijke camperaars sneller zal doen kloppen: de Pössl Roadstar X.

Deze robuuste buscamper, gebouwd op het betrouwbare Mercedes Sprinter-chassis, is niet alleen stijlvol en comfortabel maar heeft ook alle praktische slimmigheidjes waar een Pössl buscamper om bekend staat. Daarnaast staat hij ook klaar voor ritten in uitdagende terreinen dankzij zijn hogere bodemvrijheid en vierwielaandrijving.

Vierwielaandrijving voor ultieme vrijheid

De Pössl Roadstar X wijkt behoorlijk af van de praktische en doordachte, maar ook vrij bescheiden buscampers die we van dit merk kennen. Deze camper is echt een maatje stoerder dan we van Pössl gewend zijn, en met zijn vierwielaandrijving en verhoogde bodemvrijheid trotseert hij moeiteloos onverharde wegen, modderige paden en zelfs lichte off-road trails.

Of je nu van plan bent om de ruige kust van Portugal te verkennen, de prachtige berggebieden van Noorwegen te doorkruisen of om door de uitgestrekte bossen van Zweden te dwalen, de Roadstar X brengt je overal waar je hartje begeert.

De grovere banden en het stevige onderstel zorgen voor extra grip en stabiliteit, zodat je altijd veilig en comfortabel op pad bent. En dankzij de krachtige 170 pk dieselmotor kom je ook op steile hellingen moeiteloos boven.

Compact en toch comfortabel

Ondanks zijn off-road capaciteiten is de Roadstar X verrassend compact. Met een lengte van iets minder dan zes meter is hij wendbaar en gemakkelijk te manoeuvreren, zelfs in smalle straatjes en krappe bochten. Maar laat je niet misleiden door zijn formaat, want binnenin is alles aanwezig voor een comfortabel verblijf.

Het slimme interieurontwerp biedt een dwarsbed voor een goede nachtrust, een complete keuken met compressorkoelkast en inductiekookplaat, een praktische badkamer met cassettetoilet en douche, en een gezellige zithoek met tafel. Dankzij de vele opbergmogelijkheden kun je al je spullen en bagage gemakkelijk kwijt, zonder in te leveren op leefruimte.

Alles heeft zijn prijs

Een van de belangrijkste aspecten bij de aankoop van een camper is natuurlijk de prijs. De vanafprijs van de Pössl Roadstar X is, mede dankzij de kostbare techniek en het hoogwaardige basisvoertuig, een stuk hoger dan die van de meeste buscampers. Reken op een prijs vanaf zo’n 110.000 à 120.000 euro.

Als je jouw Pössl Roadstar X nog wilt personaliseren – Pössl biedt een breed scala aan opties en accessoires – dan loop je de kans dat de prijs vanwege alles wat je op de optielijst aanvinkt nog flink oploopt. Alles heeft nu eenmaal zijn prijs. Evengoed is dit nog lang niet de duurste campers in zijn segment, zoals men in bovenstaande video duidelijk maakt. Denk erom dat men daar de prijs exclusief BPM noemt. Avontuurlijke kampeerders die op zoek zijn naar een betrouwbare en veelzijdige buscamper zonder de hoofdprijs te betalen, hebben aan de Roadstar X in ieder geval een uitstekende keuze.

Like dit artikel
Tweet dit artikel