Pössl introduceert budgetmerk RoadCar

RoadCar buscampers

Pössl betreedt met RoadCar buscampers het lagere prijssegment

ZOETERMEER – Pössl timmert al een aantal jaren uitstekend aan de weg in de markt van de buscampers. Niet alleen met het eigen merk, ook met GlobeCar.

Daar is nu een derde merk bijgekomen waarmee de Duitse fabrikant een ander marktsegment aanboort, namelijk het lagere prijssegment waarin vooral beginnende camperaars actief zijn. Ook de huurcampers komen vaak uit het lagere prijssegment.

Goedkoper wil natuurlijk niet zeggen dat er op kwaliteit wordt beknibbeld. Pössl heeft wat dat betreft een reputatie op te houden die het merk niet graag op het spel zet. Evengoed zullen de RoadCar-campers gemiddeld zo’n 5000 euro goedkoper dan een ‘echte’ Pössl of GlobeCar worden geleverd.

Dat kan vooral omdat de RoadCar buscampers niet bij Pössl zelf worden gemaakt, maar in de fabriek van Capron. Dat is dezelfde, hypermoderne fabriek waar ook de caravans en campers van Sunlight en Carado worden gebouwd. Ondanks de enigszins basic uitvoering zijn ze ontwikkeld op basis van de meer dan 25 jaar ervaring die de ontwerpers van Pössl hebben.

Vooralsnog zullen de buscampers van RoadCar in drie verschillende uitvoeringen worden gemaakt, namelijk in een lengte van 540, 600 en 640 centimeter. Omdat een beetje lengte verschil bij buscampers een relatief groot verschil aan ruimte betekent, hebben de 3 RoadCar modellen ieder ook een andere indeling. Het meest compacte model, de R540, heeft bijvoorbeeld een zitgroep die eenvoudig kan worden omgebouwd tot bed. De iets langere RoadCar R600 heeft achterin weer een dwars geplaatst vast bed. De RoadCar R640 heeft enkele bedden, wat de laatste tijd een heel populaire indelingsvariant is.

Uiteraard zijn alle RoadCar buscampers voorzien van een keuken, waarin een koelkast en kooktoestel. Ook hebben ze allemaal een toiletruimte waarin we niet alleen een opklapbaar wasbakje zien, maar die ook als doucheruimte kan worden gebruikt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel