Pössl viert dertigjarig bestaan met Trenta 30 jubileummodel

Pössl Trenta 30

Pössl viert dertigjarig bestaan met Trenta 30 jubileummodel

In 1989, het jaar dat ook de Muur van Berlijn is gevallen, werd ook Pössl opgericht. De Oostenrijker Peter Pössl zag dat veel mensen toen heel Europa met buscamper wilden gaan verkennen.

Hij richtte het bedrijf Pössl op en richtte zich op het bouwen van betaalbare buscampers. Er waren in die tijd naast de VW California en de Ford Nugget nog maar heel weinig fatsoenlijke buscampers op de markt.

Dat had Peter Pössl dus goed gezien. In die tijd waren buscampers nog een nicheproduct maar de markt is sinds die tijd voortdurend gegroeid. Tegenwoordig gaan buscampers een massaproduct geworden en gaan ze bijna als broodjes over de toonbank. Dit jaar bestaat Pössl dertig jaar en is het bedrijf uitgegroeid tot een van de bekendste merken op het gebied van buscampers. Dit jaar verkocht men 11.000 buscampers, volgend jaar moeten dat er zelfs 14.000 worden. Ook heeft Peter Pössl twee zustermerken – GlobeCar en RoadCar – aan het leveringsprogramma toe weten te voegen. Uiteraard wordt het dertigjarig bestaan van Pössl ook gevierd met een jubileummodel. Dit model, de Trenta 30, kunnen we volgende maand zien op de CMT in Stuttgart.

Pössl Trenta

Pössl heeft voor de Trenta gekozen voor een opvallende en originele rood/grijze kleurcombinatie. Ook de ronde ramen zie je niet elke dag. Dat Pössl vaak keuzes maakt die net even anders zijn, kun je zien aan het basisvoertuig. De Pössl Trenta wordt namelijk niet op basis van de bekende Fiat Ducato gebouwd, maar op een zustervoertuig, de Citroën Jumper. Je kunt hem overigens ook wel met een Fiat Ducato of Peugeot Boxer basisvoertuig krijgen, als je wilt. Ook opvallend is de lengte. Niet de bij buscampers zo gebruikelijke lengte van 5,99 meter, maar een maatje meer, namelijk 6,35 m.

Interieur

Dat interieur, dat dus net iets ruimer is, biedt een klassieke buscamperindeling. Voorin draaibare stoelen met direct daar achter de dinette met een bankje. De dinette kun je eventueel ombouwen tot een eenpersoonsbed. Aan de rechterkant bevindt zich de keuken en links de badkamer. Daarachter zijn twee enkele bedden. De naam Trenta doet mediterraan aan en dat geldt ook voor het interieur, dat geeft namelijk een heel zonnige indruk. Verder is de Pössl Trenta, zoals we wel vaker bij jubileummodellen zien, voorzien van diverse extra’s zoals de ledverlichting bij de entree.

CMT Stuttgart

Zoals gezegd zal de Pössl Trenta te zien zijn op de CMT in Stuttgart, ook wel “Die Urlaubsmesse” genoemd. Daar wordt ook de prijs bekendgemaakt én zal ook de zes meter lange variant – die achterin waarschijnlijk een dwarsbed heeft – te zien zijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel