Première op de CMT: Womondo buscampers op basis van Opel Movano

Womondo buscamper

Womondo, een nieuwe merk dat op de CMT 4 buscampers presenteert.

STUTTGART – Er is op de CMT ook een heel nieuwe merk aanwezig. Womondo, zoals dit merk heet, zal op de CMT 2017 vier buscampers op basis van een Opel Movano laten zien.

Opvallend is dat al deze vier modellen “winterhard” zijn. Uiteraard is ook de basis van de Womondo campers, een Opel Movano, een model dat niet zo vaak wordt gebruikt.

Womondo is een merknaam van Fleet Spot GmbH uit Holzminden. Het bedrijf bouwt de campers deels in Duitsland en deels in Slovenië. Bijzonder is het feit dat klanten bij Womondo alle keuze hebben in kleuren, stofferingen, meubeldecor en de afwerking van de vloer. Hierdoor zijn er meer dan tienduizend combinaties mogelijk. Ondanks dat worden er levertijden van maximaal 120 dagen gegarandeerd. Verder geeft het merk een waterdichtheidsgarantie van 7 jaar en worden alle modellen geleverd met een Truma Combi gasverwarming en warmwaterbereiding. Het instapmodel van Womondo is de Primo, gevolgd door de Momento, Grando en Agilo.

De Primo biedt zit- en slaapruimte aan 2 personen. Achterin de camper vinden we een dwarsgeplaatst bed dat helaas vrij klein is (175 x 140 cm). Daardoor biedt de camper wel ruimte voor een was/toiletruimte met opklapbare wastafel, Thetfort cassetteroilet en douche. De keuken bevat een RVS spoelbak, éénpits kookplaatje en een koelkast met een inhoud van 80 liter. De Primo kan worden geleverd met motoren van 110 tot 170 pk en is 5,54 meter lang.

Daarna komt de Momento. Deze is 6,19 m lang en leverbaar met dezelfde motoren als de Primo. Deze biedt zitruimte voor 4 personen en heeft 3 slaapplaatsen. Het langsbed heeft hier meer acceptabele afmetingen, 195 x 140 cm. De keuken is ook iets groter en heeft een tweepits kookplaat en een koelkast van 96 liter.

De Grando is het grootste model van Womondo. Deze is 6,8 m lang en is daardoor ook wel geschikt voor een gezin. De Grando heeft 4 zit- en slaapplaatsen. Ook hier is de keuken wat groter, en het langsbed is hier 2 meter lang. Ook de stahoogte is wat ruimer, deze is 15 cm meer dan die van de Primo en Momento.

De Agilo is even groot als de Momento, maar is aangepast voor mensen met een lichamelijke beperking. In plaats van het elektrische opstapje heeft de Agilo een lift, bovendien is het interieur zo ingericht dat dit genoeg bewegingsvrijheid voor iemand in een rolstoel zou moeten bieden. Bovendien kan de camper worden voorzien van handgas. Deze tweepersoons camper wordt als enige Womondo camper in Duitsland gebouwd en kan in samenspraak met de klant op diverse punten worden aangepast.

De exacte prijzen worden pas op de CMT vrijgegeven. Volgens onze collega’s van Promobil liggen de prijzen tussen ongeveer 50.000 en 70.000 euro exclusief BPM.

Like dit artikel
Tweet dit artikel