Primus introduceert verbeterde Lite Plus branderset

Primus Lite Plus 2021 branderset

Primus introduceert verbeterde Lite Plus branderset

Ook bij Primus ligt de focus steeds meer op duurzaamheid. Bij de branders betekent dat bijvoorbeeld dat er veel aandacht aan de prestaties wordt besteed. Hoe efficiënter een brander, hoe minder lang de brander aan hoeft te staan. Dat betekent namelijk weer minder warmteverlies en minder uitstoot.

Natuurlijk is de hoeveelheid uitstoot van kleine gasbranders te verwaarlozen als je ze vergelijkt wat we verder voor uitstoot veroorzaken, maar alle beetjes helpen. Dat geldt ook voor de materiaalkeuze. Daarom heeft Primus de populaire Lite Plus brandercombinatie onder handen genomen. Het 2021-model is nu duurzamer, efficiënter en milieuvriendelijker dan ooit.

Compact

De Lite Plus is een combinatie van een gasbrander en een bijpassende pan. Dit is voor veel rugzak- en fietskampeerders de ideale en eenvoudige oplossing om onderweg iets eenvoudigs te kunnen koken.  De 2021-versie van de Lite Plus is zoals gezegd nog verder verbeterd, waarbij men gelet heeft op wat belangrijk is voor zowel de gebruiker als ons klimaat. De brander, die een vermogen heeft van 1500 W, kan heel compact worden vervoerd. Hij past samen met een 100 grams gastankje en accessoires perfect in de aluminium pan. Ingepakt meet de Primus Lit+ 100 x 130 mm, hij weegt 402 gram.

Verbeteringen

De pan heeft een inhoud van 0,5 l en wordt in de vernieuwde versie gemaakt van een nieuwe, hard-geanodiseerde aluminiumsoort. Het deksel is voortaan van milieuvriendelijke biokunststof en het ontwerp zelf is geüpgraded. Je kunt hem nu ook als drinkbeker gebruiken. De hoes van de branderset is ook verbeterd. Primus maakt deze nu van duurzaam, G-1000 Eco Lite materiaal met daaronder een beschermende en isolerende laag kurk. De hoes is ook voorzien van een handig vakje voor een lepel of de Primus Coffee/Tea Press.

De nieuwe Primus Lite+ biedt zo diverse extra functies en heeft dankzij de gepatenteerde Laminar Flow-brandertechnologie ongeëvenaarde prestaties en een hoge efficiëntie.

Like dit artikel
Tweet dit artikel