Primus Lite+: zuinige en compacte all-in-one brander

Primus Lite+ gasbrander

Compacte, lichtgewicht gasbrandertje voor de koffiepauze

ZOETERMEER – De nieuwe brander Lite+ van Primus is voorzien van een hittebestendige hoes. Deze hoes is gemaakt van duurzaam G-1000 met vilten voering en is verkrijgbaar in vijf kleuren. 

Het unieke mechanisme van de Lite+ set en het zeer efficiënte brandingssysteem zorgen ervoor dat het verbruik tot een minimum wordt beperkt. Hiermee zet Primus naar eigen zeggen een nieuwe standaard.

Die nieuwe standaard wordt bereikt dankzij de nieuwe Laminar Flow Burner Technology, daardoor heeft de Primus Lite+ een pit die dichter op de PowerGas cartridge staat. Dit resulteert niet alleen in een lager zwaartepunt en betere stabiliteit, maar ook in een veel hoger rendement. Het rendement is net als de rest van de Lite-familie bijna 80%, het brandstofverbruik is hierdoor minimaal, de Primus Lite+ brandt maar liefst 59 minuten op een Primus PowerGas cartridge van 100 gram.

Het vergrendelingsmechanisme, Triangle Joint Connection, maakt de brander zeer stevig. Deze bajonetkoppeling klikt pot en brander in een handomdraai in elkaar en ook weer los. Door het handige handvat kun je de brander makkelijk ophangen. Door deze zaken is deze brander is ideaal voor een solo trip of voor een koffiemomentje voor twee, mede omdat er ook een handige koffiepers verkrijgbaar is.

https://www.youtube.com/watch?v=xuMhyMGfE10

De Primus Lite+ wordt standaard in een set geleverd met een 500 ml geanodiseerd aluminium pot, waar een 100 gram gascartridge in kan worden opgeborgen. Daar zit uiteraard ook de hittebestendige hoes bij, waarbij men kan kiezen uit de kleuren Black, Ochra, UN-Blue, Sand en Dark Olive. De inhoud is 0,5 l, het brandervermogen bedraagt 1500 W en de Lite+ weegt 390 gram, afmeting: 100 x 150 mm.

Je kunt de Primus Lite+ vinden in de betere outdoor speciaalzaak voor een adviesprijs van € 129,95. De Coffee Press kost € 14,95.

Like dit artikel
Tweet dit artikel