Primus Tupike camping stove

primus tupike kooktoestel

Tupike, nieuw kooktoestel van Primus

ZOETERMEER – Het nieuwe Tupike kooktoestel komt volgens Primus tijdens veel gelegenheden van pas.

Of je nu gaat gaat kamperen, een weekendje weg gaat of met de familie of vrienden gaat picknicken, met de eenvoudig te bedienen Pupike camping stove van Primus kun je overal heerlijk buiten kokkerellen.

Je kunt met de Tupike niet alleen koken en bakken, met de bijgeleverde grillplaat kun je groenten of vlees ook grillen.

Primus heeft de Tupike volledig nieuw ontwikkeld. Het is een lichtgewicht, compacte tweepits-brander, je kunt hem dus makkelijk meenemen. Door het uitklapbare onderstel kun je het toestel op een comfortabele hoogte brengen wat het koken een stuk makkelijker maakt.  De stove werkt op Primus gascartridges van 100 g, 230 g of 450 gram. Op een cartridge van 230 gram brandt de Tupike ongeveer 47 minuten. Het toestel meet 475 x 82 x 295 mm en weegt 4,5 kg.

Primus heeft niet alleen veel aandacht besteed aan de functionaliteit, ook het design van de Tupike brander mag er wezen. De behuizing is strak vormgegeven en vervaardigd van roestvrijstaal met een mooie afwerking van eikenhout. Dit geeft het kooktoestel een stoere uitstraling, welke volledige aansluit bij de stijl van de nieuwe CampFire range van Primus, waar ook dit kooktoestel deel van uitmaakt.

Windschermen

Je kunt met de Tupike ook koken als er wat meer wind staat dankzij de hoge, makkelijk te plaatsen windschermen. Binnen de windschermen heb je genoeg ruimte om twee grote pannen te kunnen gebruiken. De slim ontworpen opvangschaal maakt de Tupike eenvoudig te reinigen.

Primus Tupike is verkrijgbaar bij de outdoor speciaalzaak en online en heeft een adviesverkoopprijs van € 229,95. Voor meer informatie kun je kijken op www.primus.eu.
Tupike onderdeel van de nieuwe  en wordt met zorg vervaardigd in Europa, in Primus’ eigen fabriek. Bij de ontwikkeling van deze stove heeft Primus als voorwaarde gesteld om de impact op het milieu zo laag mogelijk te houden. Ze heeft hierbij de aanbevelingen van het Zweedse Environmental Research Institute (ILS) aangehouden. Dit geldt voor de keuze van de grondstoffen en voor het feit dat de materialen aan het einde van de levenscyclus eenvoudig kunnen worden gescheiden voor hergebruik.
Specificaties

Personen         1-10
Brandduur

Like dit artikel
Tweet dit artikel