Primus Zomer Gas introduceert Zomer Gas

Prmus Zomer Gas cartridges

Zomer Gas van Primus, een speciaal mengsel voor zomerse temperaturen

ZOETERMEER – Efficiënt en milieuvriendelijk, zo noemt Primus het nieuwe Zomer Gas dat onlangs is geïntroduceerd. Het betreft een speciaal voor zomerse temperaturen geoptimaliseerd gasmengsel.

Deze blend van propaan en butaan is efficiënter in gebruik zodat je er in het warme seizoen langer mee kunt koken. Dat is met name interessant voor lichtgewicht kampeerders die geen onbeperkte hoeveelheid gasbusjes mee willen slepen.

De meeste gasmengsels worden bij temperaturen van 15° C of hoger te krachtig waardoor het gasverbruik hoger dan nodig is. De blend die fabrikanten tot nu toe op de markt brachten was min of meer geschikt voor alle temperaturen. Geschikt wil in dit gev al zeggen dat de brander het in ieder geval doet. Maar voor lage temperaturen heb je een mix met een lager kookpunt nodig omdat die sneller verdampt. Bij hogere temperaturen ligt de verhouding weer anders, dan is het beter als het gasmengsel een hoger kookpunt heeft.

Primus Zomer Gas

Dat laatste is dus het geval met Primus Zomer Gas, dat heeft onder zomerse omstandigheden de hoogst mogelijke efficiëntie. Je hoeft niet alleen minder cartridges mee te nemen maar het is ook voordeliger en milieuvriendelijker. De productie van alle cartridges en het gas is overigens volledig CO2-gecompenseerd.

Drie varianten

Primus biedt voortaan drie cartridges aan, die ieder hun eigen blend voor verschillende buitentemperatuurzones hebben:

  • Zomer Gas (groen) voor temperaturen van +15° tot +40° C
  • Power Gas (rood) voor temperaturen van -15° tot +25° C
  • Winter Gas (bruin) voor temperaturen van -22° tot +10° C

Primus Zomer Gas is verkrijgbaar in cartridges van 230 gram (adviesprijs € 4,95) en 450 gram (€ 6,49). Voor meer informatie kun je kijken op www.primus.eu.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel