Productie VW California bereikt recordhoogte in 2015

VW California fabriek

VW California onverminderd populair

HANNOVER – De productie van de California heeft bij Volkswagen een recordhoogte bereikt. Er werden dit jaar 9708 California’s gebouwd in de fabriek in Hannover-Limmer.

Daarmee werd het vorige record van 8396 vrijetijdsvoertuigen van vorig jaar met meer dan 15% overtroffen. Deze aantallen zijn een veelvoud van die van 2004, het jaar dat Volkswagen zelf productie van de Caifornia op zich nam.

In dat eerste jaar rolden er 2014 California’s van de productielijn. In de periode daarvoor werden de recreatievoertuigen van Volkswagen door Westfalia gebouwd. Dr. Eckhard Scholz, brand manager van Volkswagen Bedrijfsauto’s: „De California, met recht het ikoon onder de kampeer- en vrijetijdsvoertuigen, staat als geen enkele andere auto in zijn soort voor comfortabel reizen en plezier. Deze waarden gaan over van de ene naar de andere generatie van de voor voertuigen van een voortreffelijke kwaliteit en zorgen daardoor dat de California de meest verkochte en geliefde camper van Europa is.“

Niet voor niets werd de Caifornia bij de „König Kunde Award 2015“ op Caravan Salon in Düsseldorf beloond met een eerste plaats bij de buscampers.

Nieuw actiemodel: California Edition
De Edition is het nieuwe actiemodel van de California en is leverbaar voor de Beach, Coast und Ocean uitvoeringen. De zwarte designelementen moeten deze compacte camper een sportieve en elegante look geven. De edition is onder anderen uitgevoerd met zwarte lichtmetalen velgen van 17 inch. De diverse zwarte vlakken en onderdelen alsmede donkere privacybeglazing.

Bij de Coast en Ocean uitvoering is de keuken uitgevoerd in „White Wood“, bovendien zijn deze bij het actiemodel voorzien van een aansluiting voor een buitendouche.

Like dit artikel
Tweet dit artikel