Prymos universele spray brandblusser

Primos universele brandblusser

Primos universele brandblusser in spuitbusvorm

ZOETERMEER – Veel kampeerders hebben hun zaakjes met betrekking tot de brandveiligheid niet in orde. Met name de gasinstallatie is in veel gevallen niet deugdelijk.

Hoewel we wel regelmatig onze gasflessen vullen of omruilen, gaan we vaak voorbij aan het feit dat de gasslang en drukregelaar ook wel eens moet worden vervangen en dat de rest van de installatie ook niet geheel onderhoudsvrij is.

Los van dat soms wel erg gebrekkige onderhoud, is de kans op een ongelukje met vuur op de camping vrij groot. Nu kun je lang niet alles voorkomen, maar als er iets gebeurt is het wél zaak dat je er meteen iets aan kunt doen om escalatie te voorkomen.De aanwezigheid van een blusdeken en een brandblusser is dan ook aan te raden. De blusdeken kan men niet alleen gebruiken om een beginnende brand te blussen, maar ook om de brandende kleding van personen te doven.

Een betere manier om beginnende brandjes te blussen, is het gebruik van een brandblusser. Als er in een auto, caravan of camper een brandblusser aanwezig is, is het meestal een poederblusser. Mits in goede staat doet die zijn werk in de meeste gevallen prima. Bijkomend probleem is wel de enorme troep die zo’n blusser daarna achterlaat. Bovendien moet zo’n blusser regelmatig worden gecontroleerd, bijgevuld of vervangen.

Sprayblusser beter alternatief

Als alternatief zijn er dan de schuimblussers, die vaak te groot of zwaar zijn, of de kostbare CO2 blussers. Daarom zal een moderne spray brandblusser zoals die van Prymos in de meeste gevallen een beter alternatief zijn.

De Prymos spray brandblusser is de eerste brandblusser in Nederland in sprayvorm, net zoals een haarlakbus. Met een inhoud van 1 liter is deze sproeischuimblusser heel compact en licht in gewicht. Daarmee is de Prymos blusser niet alleen heel handig voor de caravan of camper, maar ook prima mee te nemen als je met de tent of vouwwagen kampeert..

Eenvoudig in gebruik

Bij een beginnende brand is het een kwestie van kort schudden, de blusstraal vanaf een veilige afstand op de vuurhaard richten en op de knop van de spuitknop drukken. De Prymos spraybrandblusser kan branden blussen van klasse A (5A) en B (21B). Je kunt er 40 seconden mee blussen. Desgewenst kun je dat tussentijds onderbreken. Blussen van elektrische apparaten kan ook met de Prymos Spray Brandblusser. Het schuim laat geen vlekken na zodat de vervolgschade minimaal is, bovendien is het milieuvriendelijk en afbreekbaar.

Meer informatie over de Prymos spray brandblusser, die tot uitrusting van diverse Duitse en Nederlandse politiekorpsen behoort, kun je vinden op prymaxx.eu.

Like dit artikel
Tweet dit artikel