Ququq Campingbox ook beschikbaar voor de Landrover Defender

Ququq Campingbox Defender

Ook de Defender kan binnenkort worden voorzien van een Ququq Campingbox

ZOETERMEER – Afgelopen zomer presenteerde Ququq haar eerste Campingbox voor de Mercedes G-klasse. Hiermee kon je deze stoere terreinwagen in korte tijd ombouwen tot camper.

Uiteraard met de nodige compromissen omdat je in zo’n SUV nu eenmaal minder ruimte hebt dan in een bestelbus, maar het kon. Binnenkort is de Ququq Campingbox ook beschikbaar voor een andere bekende terreinwagen, namelijk de  Landrover Defender.

De D-Box, zoals bij bij Ququq gaat heten, zal voor het eerst worden gepresenteerd op de beurs ‘Abenteuer & Allrad’, die van 15 tot en met 18 juni plaats zal vinden in het Duitse Bad Kissingen. De adviesprijs bedraagt  € 2.590,-..

Ook bij de Campingbox voor de landrover Defender moet je de nodige compromissen doen. Gezien het stoere en sportieve karakter van de Defender zal dat voor de meeste gebruikers geen probleem zijn. Maar op zich biedt hij alles wat je nodig hebt. Er is slaapgelegenheid voor twee personen, er is de nodige bergruimte en je kunt er mee kokerellen.

Volgens Ulrich Vielmetter, die de Ququq Campingboxen ontwikkelt, past het bewezen concept van de Defender, met zijn op duurzaamheid en op functionaliteit gerichte techniek, perfect bij de visie van Ququq. De Campingboxen bieden een eenvoudig te gebruiken, robuuste, betrouwbare en tijdloze camperinrichting, waarmee je het kampeercomfort aanzienlijk kunt verbeteren.

Voordelen

Zo’n Campingbox heeft de nodige voordelen ten opzichte van een daktent, zoals veel globetrotters op hun Landrover hebben gemonteerd. Je slaapt namelijk geheel beschermd tegen de elementen in de auto. Ook is niet van afstand te zien dat er in de auto wordt gekampeerd. Je kunt de auto in tegenstelling tot een daktent gewoon asluiten en je kunt ermee wegrijden zonder dat je het voertuig moet verlaten. Dat is wel zo handig in gebieden waar het niet altijd even veilig is.

Bovendien blijft bij het gebruik van een Campingbox de gehele dakoppervlakte, waar bij een Defender een enorme imperiaal op past, beschikbaar voor alle bagage, of voor bijvoorbeeld een kano of hangglider.

Eenvoudig in- en uitbouwen

De D-Box bevat een keukenblok, in/uitklapbaar bed (bedmaat 195 x 125 cm) en bagageruimte in een compacte box. Je kunt hem in enkele minuten in- en uitbouwen. Voor het slaapcomfort zorgt een 10 cm dikke koudschuimmatras met afneembare katoenen hoes. De gehele box weegt 65 kilo (box 40 kilo, bed 25 kilo) en meet 73 x 76 x 42 cm, waardoor deze in iedere schuur of kelder wel een plekje kan vinden. Tillen kan, dankzij de handgrepen, prima met zijn tweeën. Je kunt hem gebruiken in de Defender 110, in de uitvoeringen met en zonder achterbank.

Voor de goede orde: door het inbouwen van de Ququq Campingbox voldoet een Landrover Defender nog niet aan de eisen die de Belastingdienst stelt voor het gebruik van een ‘camperkenteken’ en het daarbij behorende kwarttarief op de houderschapsbelasting.

Like dit artikel
Tweet dit artikel