Rab Mythic Ultra slaapzakken door titanium vezels nog warmer

Rab Mythic Ultra slaapzak met titanium

Rab Mythic Ultra slaapzakken door titanium vezels nog warmer

We zien in de outdoorindustrie steeds vaker high-tech titanium prints aan de binnenkant van kledingstukken. Deze prints zijn bedoeld om de lichaamswarmte terug te reflecteren en het lichaam op die manier nog warmer te houden.

Een voorbeeld hiervan is zoals Columbia’s Omni-Heat Reflective. Maar ook outdoorspecialist Rab is hiermee bezig en heeft dit concept nog een stap verder doorgevoerd. In plaats van een print, coating of extra laag worden de titanium gecoate strengen namelijk direct in de stof geweven.

Dit zorgt niet alleen voor een verhoging van het ademende vermogen, het titanium blijft zo ook veel langer zitten. Bij prints en coatings zal het titanium na verloop van tijd loslaten en verdwijnen. Rab heeft een technologie ontwikkeld waarbij de kunststofvezels individueel worden gecoat met titanium. Dit gebeurt door middel van een proces van verdamping en condensatie van titanium. Deze gecoate vezels worden vervolgens verwerkt in een zachte stof die de lichaamswarmte terug laat reflecteren op het lichaam.

Slaapzakken nog lichter en warmer door titanium

Dit nieuwe titanium weefsel vinden we terug in de Mythic Ultra slaapzakkenlijn van Rab. Deze lijn zal in de lente van 2020 uitkomen en is gevuld met diervriendelijk vervaardigd dons. Hierdoor weegt de Mythic 180, die een comforttemperatuur van 0° C heeft, slechts 400 gram. Deze comforttemperatuur wordt conform de EN-classificatie echter bepaald door de donsvulling. Helaas gaat de EN-classificatie alleen uit van isolerende en niet van reflecterende materialen. Door de toevoeging van titaniumbundels voelt de slaapzak volgens Rab zeker 10° warmer aan. Dat betekent dat je een subzero slaapzak hebt van maar 400 gram. Mensen die een nog warmere slaapzak zoeken, kunnen overigens ook kiezen voor de 6060 gram wegende Mythic 360. Deze heeft een comforttemperatuur van -6 ° en heeft ook titaniumvezels waardoor deze beduidend warmer aan zal voelen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel