Rangeren met nog hogere precisie

Truma SX Mover

Nog preciezer manoeuvreren met de Truma SX Mover

ZOETERMEER – De mover voor de caravan is allang geen zeldzaamheid meer. Steeds meer mensen vinden een caravanmover gewoon een heel zinnige investering en genieten van het gemak van een mover bij het aan- en afkoppelen en het op zijn plaats zetten van de caravan.

De eisen die wij aan een mover stellen, worden steeds hoger. We verlangen meer kracht, een hoger bedieningsgemak en een steeds hogere precisie. Om die reden brengt Truma de Mover SX uit.

De Truma Mover is de eerste handbediende mover, die traploos te regelen is. Je moet deze mover dus weliswaar even met de hand tegen de banden aanzetten, maar kunt daarna ervaren hoeveel gemakkelijker je met deze mover kunt manoeuvreren. Doordat je de snelheid traploos in kunt stellen, is het met deze mover nog makkelijker om de caravan met de hoogste precisie precies zo te manoeuvreren als je wilt.

De afstandsbediening van de Truma SX Mover werkt kinderlijk eenvoudig. De snelheid kun je instellen met een schuifregelaar en de richting met een draairegelaar, intuïtiever kan bijna niet. De afstandsbediening is zo uitgekiend, dat je beide regelaars desgewenst gelijktijdig kunt bedienen om de caravan met grote precisie een bocht te laten maken. Je kunt de caravan er ook moeiteloos mee om zijn as laten draaien en de koppeling op de millimeter precies boven de trekhaak manoeuvreren.

Het met de hand tegen de banden aan zetten van de mover hoef je overigens maar vanaf één zijde te doen, zodat je niet steeds om de caravan heen hoeft te lopen. De Truma Mover SX, die we op de Caravan Salon in Düsseldorf kunnen bewonderen en vanaf dat moment ook bij de Truma partners verkrijgbaar is, is geschikt voor caravans tot 2000 kilogram. De Truma SX Mover kan caravans met dit gewicht nog tegen een helling van 13% op rijden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel