Rapido rust campers standaard uit met brandstofcellen

kampeerzaken.nlRapido SAS, één van de grootste producenten van campers in Frankrijk, heeft besloten om zijn Rapido campers standaard geschikt te maken voor brandstofcellen, en ook een aantal campers standaard met brandstofcellen uit te gaan rusten.
Brandstofcellen zijn elektrochemische toestellen waarin, net als bij een batterij of een accu, continue een chemische reactie in werking is. De chemische energie die daarbij onstaat wordt in de cellen direct in elektrische energie omgezet.
Het verschil met een batterij of accu is dat er voortdurend nieuwe chemische stoffen kunnen worden aangevoerd zodat de chemische reactie blijft doorgaan en de cellen ook voortdurend energie af blijven geven.
 

kampeerzaken.nlEFOY brandstofcellen
Rapido heeft gekozen voor brandstofcellen van EFOY. Vanaf modeljaar 2009 worden de Rapido 9009 Dfh campers en de gehele serie 9MH campers standaard af fabriek met de EFOY 1600 brandstofcellen uitgerust. Deze cellen bieden een capaciteit van meer dan 1,6 kWh of 130 Ah per dag, en kunnen een gemiddeld vermogen van 65W leveren. Bediening van de brandstofcellen geschiedt eenvoudig middels een afstandsbediening.
Eenvoudig, betrouwbaar en milieuvriendelijk
Toepassing van brandstofcellen is de makkelijkste, betrouwbaarste en tegelijk meest milieuvriendelijke manier om een camper ten allen tijde van energie te kunnen voorzien. Volgens commercieel directeur Pierre-Luis Guérineau was het dan ook een heel logische stap om voor brandstofcellen te kiezen. Zowel de klanten als het milieu zijn er immers volledig bij gebaat.
kampeerzaken.nlDoorbraak in recreatiebranche
De leverancier van de EFOY brandstofcellen, SFC Smart Fuel Cell AG, is op dit gebied een van de meest toonaangevende leveranciers. Uiteraard is men daar blij met de keuze van Rapido. Eén van de directieleden van SFC, Dr. Peter Podesser, is blij dat een vooraanstaand producent van recreatievoertuigen er voor heeft gekozen om zo’n hoogwaardige oplossing standaard in een aantal campers in te bouwen.
De keuze van Rapido bevestigt niet alleen de toonaangevende positie van de EFOY brandstofcellen in Europa op het gebied van recreatievoertuigen, men verwacht ook dat dit een doorbraak op het gebied van energievoorziening in de recreatiebranche zal betekenen.
Alle campers voorbereid voor brandstofcellen
Rapido biedt de brandstofcellen ook voor andere serie aan. De semi-integraal campers van de 70 serie alsmede de integraal campers uit de 9M serie kunnen optioneel worden uitgerust met EFOY 1600 brandstofcellen. Bovendien gaat Rapido alle campers af fabriek voorzien van extra bekabeling zodat men ook achteraf eenvoudig brandstofcellen kan inbouwen.
Meer info op www.rapido.fr en www.sfc.com. Informatie over brandstofcellen vindt u op www.wikipedia.nl

Like dit artikel
Tweet dit artikel