Rapido gaat weer campers met Mercedes basisvoertuigen bouwen

Rapido M-serie Mercedes Sprinter camper

Rapido gaat weer campers met Mercedes basisvoertuigen bouwen

De Franse fabrikant Rapido zal op de CMT in Stuttgart uiteraard de 2020-collectie presenteren. Daarnaast zijn er ook diverse noviteiten die we nog niet op de Caravan Salon konden zien.

Zo heeft ook Rapido besloten om weer camper met een Mercedes basisvoertuig te gaan bouwen. In Stuttgart kunnen we de M-serie zien. Deze wordt gebouwd op basis van de Sprinter.

Rapido omschrijft zelf dat in de M-lijn bewezen technologie en designelementen van de topseries worden gecombineerd. Vooralsnog zal de Rapido M-lijn verkrijgbaar zijn in twee geheel nieuwe indelingen. De ene met een queensize XXL bed, de andere met eenpersoonsbedden. Hij wordt volgens Rapido geleverd met een eersteklas uitrusting en biedt het interieur een exclusieve ambance.

Rapido M-serie Mercedes Sprinter camperWat de M-lijn met veel andere Rapido-modellen gemeen heeft, is het sportieve, karakteristieke design van het front. Daar prijkt bij de M-serie uiteraard de bekende Mercedes-ster in de grille. Ook de graphics aan de buitenzijde zijn nieuw en bieden de M-serie binnen het Rapido-programma een onderscheidend uiterlijk. De achterzijde van de M-serie is volledig opnieuw ontworpen. De hoge achterlichten en de verchroomde stang doen denken aan het ontwerp van de Distinction i10-modellen, maar dan natuurlijk wel met de Mercedes-ster.

Andere noviteiten

Rapido 886F camperVerder laat Rapido op de CMT talrijke interieurinnovaties zien in zowel de volledig als de half geïntegreerde modellen. Ook kunnen we de 886F zien, een model uit de bekende 8F-serie. Deze zal op de CMT te zien zijn met de Ultimate Line-optie. De 7,20 meter lange integraal camper is gebaseerd op de Fiat Ducato en is geschikt voor vier personen. Hij heeft een ruime zithoek, een open badkamer met aparte douche en wasruimte, een queensize bed achterin en een bovenbed. De speciale Ultimate Line-uitvoering biedt diverse extra’s zoals hoogwaardige meubel- en bekledingsuitvoeringen, achteruitrijcamera, multimediasysteem, TV en diverse bestuurdersassistentiesystemen. Dit moet leiden tot een besparing van enkele duizenden euro’s

Like dit artikel
Tweet dit artikel