Rapido Group neemt Roadtrek over

Overname Roadtrek Rapido

Rapido Group neemt Roadtrek over

De Rapido Group meldt dat het afgelopen vrijdag een bindende intentieverklaring heeft ondertekend om alle activa van het merk Roadtrek RV, een divisie van Erwin Hymer Group North America lnc. te verwerven.

Erwin Hymer Group North America lnc. bevindt zich in het midden van een faillissementsprocedure. Deze voormalige bedrijfstak van de Erwin Hymer Group bleef daarom buiten de overname door Thor Industries.

Biedingen

De aanvraag voor het faillissement van de Erwin Hymer Group North America lnc. (EHGNA) is op 15 februari 2019 door Corner Flag LLC ingediend bij het Ontario Superior Court of Justice. Alvarez & Marsal Canada lnc. is benoemd tot curator en verantwoordelijk voor de afhandeling van het faillissement en dus ook verantwoordelijk voor alle activa, passiva en onroerend goed van EHGNA. Zoals we eerder schreven startte de curator een verkoopproces om een doorstart mogelijk te maken. Geïnteresseerde overnamekandidaten konden hun aanbiedingen tot 3 april 2019 inzenden. Hoewel de aanbiedingen ook slechts een deel van de activa van EHGNA kon betreffen, werd de voorkeur werd gegeven aan de biedingen die het voortbestaan van de hele onderneming in overweging namen. Onder die biedingen was er dus ook een van Rapido, welke volgens de curator de beste voorwaarden voor de toekomst van Roadtrek had.

Contract

Op 12 april 2019 hebben Rapido en de curator de besprekingen over de bindende intentieverklaring afgerond en heeft Rapido het contract voor de overname van Roadtrek gekregen. In overeenstemming met de intentieverklaring heeft Rapido ermee ingestemd om vrijwel alle activa van EHGNA in verband met Roadtrek over te nemen.

Overname

Rapido is van plan een van de bestaande productiefaciliteiten over te nemen en de Roadtrek-modellen te blijven produceren. Afhankelijk van de lopende due diligence en de ondertekening van de definitieve koopovereenkomst is Rapido van plan om het merk Roadtrek opnieuw op te bouwen.    Pierre Rousseau, President van Rapido, zegt hierover: “Roadtrek is een gerenommeerd en toonaangevend merk in het segment van de B-klasse van de Noord-Amerikaanse campermarkt. Onze prioriteit is de herpositionering en ontwikkeling van dit beroemde merk in Noord-Amerika.”.

Personeel

Rapido verwacht dat een deel van het voormalige personeelsbestand opnieuw zal worden aangeworven en dat het bedrijf in de komende periode weer zal kunnen groeien tot 200 medewerkers. Met de overname van Roadtrek keert Rapido terug naar de Noord-Amerikaanse markt voor vrijetijdsvoertuigen. Noord-Amerika is bekend terrein voor Rapido, omdat dochterbedrijf Westfalia daar in de jaren zestig en zeventig heel wat buscampers heeft verkocht een bekend merk in Noord-Amerika.

Rapido Groep

Rapido is geëvolueerd van een Frans voertuigbouwer tot een van de toonaangevende Europese bedrijven op het gebied van recreatievoertuigen. De Rapido Group groeide gestaag met de overnames van de merken Esterel (1993), Rapidhome (1998), Fleurette (2005), Itineo (2006), Campereve (2009), Westfalia (2010), Dreamer (2014), P.L.A. / Giottiline (2016), Wildax (2017) en Stylevan (2017).

Like dit artikel
Tweet dit artikel