Record aantal bezoekers Britse caravan en camperbeurs

Motorhome & Caravan showBIRMINGHAM – Het aantal bezoekers aan de grootste caravan- en camperbeurs van het Verenigd Koninkrijk is tot een record gestegen.

Meer dan 100.000 mensen bezochten de hallen van het National Exhibition Centre (NEC) in Birmingham. Van 15 tot en met 20 oktober werd daar de Motorhome and Caravan Show 2013 gehouden.


Om precies te zijn bezochten 100.179 mensen de beurs. Op de drukste dag, zaterdag 19 oktober, kwam meer dan een kwart van het totale aantal over de vloer. Ruim vierhonderd exposanten hadden een stand op de beurs, waaronder grote Britse namen als Elddis, Swift en Bailey. Maar ook grote namen van het Europese vasteland lieten hun paradepaardjes zien in Birmingham. Sommige fabrikanten verkochten zo’n tweehonderd caravans op één dag.

John Lally, directeur-generaal van de Britse Nationale Caravan Raad was erg verheugd over de beurs. “Het is fijn dat we een record aantal bezoekers hebben getrokken. Maar ons echte succes zit hem in het soort klanten dat we in staat zijn aan te trekken. De ervaringen die zij hebben opgedaan, duren nog wel even voort”, zegt Lally. “De weergave van de producten in de verschillende hallen was ongeëvenaard. Het waren de lichtste, meest innovatieve, goed ontworpen en meest specifieke modellen die we in jaren hebben gezien. Dat wordt weerspiegeld in het volume van de verkoop.”

Mogelijke opleving

“Voor de industrie is het verkoopsucces van de Motorhome and Caravan Show erg fijn, maar het gaat over meer dan alleen het oogsten”, vervolgt John Lally. “Investeringen betalen zich weer uit. Het duidt op een mogelijke opleving van de recreatie industrie, waaraan we hebben gewerkt sinds de crisis Groot-Brittannië voor het eerst raakte. En dat is de werkelijke reden om dit succes te vieren.”

Bekijk hier een filmpje met de hoogtepunten van de beurs:

Like dit artikel
Tweet dit artikel