RECRON: Kamperen wordt spannender

avontuurlijk kamperen

RECRON: steeds avontuurlijker en spannender kamperen

DRIEBERGEN – Volgens de RECRON wordt het kamperen steeds avontuurlijker en spannender. De branchevereniging voor recreatieondernemers meldt dit aan het begin van het nieuwe kampeerseizoen, dat traditiegetrouw met Pasen begint.

Kamperen is allang niet meer oubollig. De recreatiebedrijven innoveren en investeren volop om ons steeds weer andere, nog leukere vormen van kamperen aan te bieden. De nadruk ligt daarbij vooral op beleving en avontuur.Steeds meer recreatiebedrijven spelen in op de nieuwste trends Zij bieden de consument unieke overnachtingsmogelijkheden waardoor een kampeervakantie een onvergetelijke ervaring kan worden.

Er zijn ook mogelijkheden te over om het kamperen tot een ware belevenis te maken. Hangmatten van waaruit je de zon in de Noordzee kunt zien zakken. Boomhutten, van waaruit je heerlijk naar beneden kunt slingeren. Kampvuren, met de onvergetelijke spannende verhalen. Met kamperen kan het allemaal. Niet alleen voor volwassenen, ook de meeste kinderen vinden kamperen helemaal super. Op de camping hebben ze immers  eindeloos speelplezier in de buitenlucht of in een overdekt speelparadijs. Ze vinden er vriendjes om mee te spelen en volop van hun vakantie te genieten.

Marike Rosier, woordvoerder van RECRON: “Voor iedereen is er een vorm van kamperen te vinden en je kunt het net zo spannend maken als je wilt. Kamperen is dus een echte beleving! Iedere provincie heeft verschillende overnachtingsmogelijkheden. Veel campings hadden met Pasen open dagen of speciale arrangementen samengesteld ter oriëntatie. De campingeigenaren staan klaar en hebben er zin in om gasten voor het nieuwe seizoen te ontvangen. Vakantie in eigen land is nog nooit zo spannend geweest”.

De RECRON somde op welke verschillende overnachtingsvormen de Nederlandse campings bieden: boomhutten, boomtenten, pipowagens, vakwerktenten, safaritenten, hooikiepen, strandhuisjes, wellnesslodges, kampeertonnen, tentlodges, kinderbungalows, boswachtershuizen onder de grond, woodlodges, zwerfhutten, tipitenten, Finse boshuizen, trekkershutten/Trek-in, boomstamhuisjes, paaltenten, kabouter Plop familietent en nog veel meer.

Like dit artikel
Tweet dit artikel