Recron.nl wordt boekingsportaal voor gehele recreatiemarkt

Recron.nl wordt boekingsportaal voor gehele recreatiemarkt

Recron.nl wordt boekingsportaal voor gehele recreatiemarkt

HISWA-RECRON, de ondernemersorganisatie voor de watersport- en recreatiebranche, zet met de lancering van recron.nl een belangrijke stap in de online recreatiemarkt. Recron.nl is namelijk het eerste breed opgezette recreatieplatform van een Nederlandse brancheorganisatie.

Op recron.nl vinden bezoekers alle informatie over de bij de RECRON aangesloten bedrijven. Hierbij moeten we denken aan verblijfsmogelijkheden, zoals campings, vakantiewoningen en groepsaccommodaties maar ook dagrecreatiebedrijven in de vorm van attractieparken en outdoorbedrijven.

Uiteraard staan alle RECRON Erkende Bedrijven die lid zijn van HISWA-RECRON staan op recron.nl. Op dit overzichtelijke portaal vinden bezoekers alle informatie die ze nodig hebben, inclusief de mogelijkheden om met het betreffende bedrijf in contact te komen.

De beste prijs?

De website biedt op dit moment nog geen directe boekings- of reserveringsmogelijkheden. Dat moet dus gewoon via de website van het bedrijf zelf. Dit doet men zodat klanten weten dat ze altijd de beste prijs krijgen. Maar de prijzen op websites als Booking.com of Trivago.com zijn daar daadwerkelijk wel eens lager. Alleen moet de ondernemer daar nog provisie aan afstaan. Daar hebben de ondernemers in de recreatiebranche steeds meer moeite mee. Daarom kunnen we het “altijd de beste prijs” misschien ook beschouwen als “de beste prijs voor de ondernemer”, wat uiteraard niet altijd in het belang van de consument hoeft te zijn.

Maar de brancheorganisatie denkt dat er in de markt voldoende mogelijkheden zijn om voor recreatiebedrijven een nieuw platform voor de recreatie op te zetten. Dit vertelt Jan Ybema, projectleider Online Marketing van HISWA-RECRON tijdens de lancering van recron.nl. Men koos voor de naam Recron ligt voor de hand omdat dit al een gevestigde naam is in de recreatiemarkt. Ook heeft het domein al een goede autoriteit in de zoekmachines waardoor de website snel goed online vindbaar is. Het doel is een top 3-positie in de online markt te behalen.

Non-profit

Ybema: “Dit is een nieuwe uitdagende stap voor ons. We hoorden de afgelopen jaren dat veel leden niet te spreken zijn over de macht van grote internationale boekingsplatforms en de kosten de pan uitrijzen. Het is daarom van strategisch belang dat we hier met recron.nl een platform tegenover zetten waar de ondernemers het zelf voor het zeggen hebben. Omdat er altijd rechtstreeks geboekt wordt bij het bedrijf zelf, worden mensen niet bestookt met oneigenlijke marketingtrucs zoals nog x-plekken beschikbaar terwijl er nog ruimte genoeg is. Dit platform is immers non-profit en is van, voor en met de aangesloten leden zelf.”

De website gaat op termijn nog wel boekingsmogelijkheden krijgen. Ybema: “Het komende jaar werken we samen met de leden verder aan boekingsmogelijkheden zodat we het voor consumenten nog aantrekkelijker maken.”

Like dit artikel
Tweet dit artikel