Eigenaren Camping de Bongerd "Ondernemer van het Jaar"

kampeerzaken.nlPeter en Wilma Vriend, samen eigenaar van Campingpark de Bongerd in Tuitjenhorn, zijn samen de winnaar geworden van de prestigieuze brancheprijs "Ondernemer van het Jaar".
Het is voor het eerst dat brancheorganisatie Recron heeft voor het eerst in haar geschiedenis een echtpaar heeft uitgeroepen tot ondernemer van het jaar. Peter en Wilma Vriend kregen de prijs omdat ze, volgens de jury, een inspirerend voorbeeld voor al hun vakgenoten zijn.
Zij ontvingen de prijs gisteren, tijdens de Recron ledenvergadering, uit handen van Recron-voorzitter Geke Faber. ‘ U hebt een uniek vrijetijdsbedrijf ontwikkeld op een volstrekt onverwachte plaats en bent daarmee een inspirerend voorbeeld voor al uw branchegenoten’, aldus mevr. Faber.
 
Hoewel de prijs in de voorgaande jaren altijd naar een individu ging, was ‘de combinatie van de inspanningen van Peter en Wilma Vriend bijzonder en enorm inspirerend voor vakgenoten’, aldus mevr. Faber. ‘Ze zijn geweldige vrijetijdsondernemers in hart en nieren. Innovatief, creatief en altijd even enthousiast’.
De ouders van Wilma zijn de camping ooit begonnen in hun boomgaard met als thema ‘de boomgaard’. Er hangt in het restaurant van de camping ter herinnering nog steeds een prachtige levensboom (gedroogde takken) met foto’s van generaties.
Ondanks het feit op afgelegen plek ligt, die geen enkele garantie biedt tot succesvol opereren lijkt te bieden, is de camping is in de loop der jaren ontwikkeld en doorontwikkeld, en dat bleef niet tot het campingpark beperkt. Het ondernemende stel zorgde ook voor dagrecreatie.
Het 35 ha. grote campingpark had in het oude classificatiesysteem van de ANWB vijf sterren en scoorde in het nieuwe systeem afgelopen jaar een waardering van maar liefst 9,3. In 2000 werd het park uitverkoren tot Camping van het Jaar. En de afgelopen twee jaar was het de tot de één na beste camping in Europa.
Het sanitair is op topniveau, de camping is parkachtig aangelegd met moderne voorzieningen. Voortdurend wordt gewerkt aan uitbreiding van faciliteiten en voorzieningen en ook voor de komende jaren liggen de plannen daarvoor al weer klaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel