Red Dot Award voor Laughing Owl van Nigor

Nigor Laughing Owl

Red Dot Award voor de Laughing Owl van Nigor

UTRECHT – Nigor, dat naast lichtgewicht tenten ook rugzakken maakt, timmert de laatste jaren steeds meer aan de weg. En met succes. Eén van de compacte gezinstenten van Nigor, de Laughing Owl, is onlangs bekroond met een Red Dot, een prestigueuze internationale designprijs.

De tent verdient met de naam “Lachende Uil” misschien ook wel een award voor de meest originele naam, maar een Red Dot Award is een designprijs die er zeker wezen mag.

Aan de verkiezing voor het beste productontwerp van 2016 deden namelijk meer dan 5000 producten uit ruim 57 landen mee. Dat houdt in dat een product echt heel mooi en goed moet zijn om voor één van de awards in aanmerking te komen.

Laughing Owl

De jury was vooral te spreken over de lichte, maar evengoed stevige materialen waarvan de tent gemaakt is, en van de ruimte die het ontwerp biedt. De Laughing Owl is een vierpersoons boogtent waarvan de hoogte van de 3 bogen naar voren toe steeds meer wordt, zodat je precies daar waar je het nodig hebt -in de woonruimte- de meeste stahoogte hebt. Verder is de tent compact gebouwd. Zo is er bijvoorbeeld maar één slaapcompartiment.

De Nigor Laughing Owl is daarmee een tent die bij uitstek geschikt is voor rondtrekkende kampeerders. Ruimte genoeg voor een gezin, maar meer ook niet. Daardoor kan de tent betrekkelijk licht (nog geen 6 kilo) blijven en is het volume van de ingepakte tent ook beperkt. Hij kan daardoor ook door fietskampeerders worden gebruikt. Op de camping kun je de tent binnen 10 minuten opzetten zodat je met slecht weer niet lang in de regen hoeft te staan tijdens het opzetten.

De geboden ruimte is voor een dergelijke compacte tent inderdaad relatief groot. Je kunt in het woongedeelte makkelijk een tafel en 4 stoeltjes kwijt, of de fietsen er in stallen. Omdat de woonruimte is voorzien van 3 behoorlijke ramen oogt de tent ook prettg licht. De ramen zijn overigens gemaakt van het transparante en ademende FabVue, dat is een nieuw materiaal. Uiteraard zijn er meer dan voldoende ventilatiemogelijkheden, zowel in het woon- als in het slaapgedeelte. De Laughing Owl kost bij de Nigor dealers nét geen € 1400,-. Optioneel is er een kuipgrondzeil voor het woengedeelte leverbaar.

Meer informatie over de Laughing Owl kun je vinden op de website van Nigor.

Like dit artikel
Tweet dit artikel