Red Dot Award voor Alphavan

Alphavan

Red Dot Award voor Alphavan

Er zullen nog maar weinig Nederlanders van Alphavan hebben gehoord. Deze nog vrij jonge, in de Duitse Allgäu gevestigde camperfabrikant richt zich dan ook vooral op de Duitse markt en is vooral actief in het premium segment.

Een paar dagen geleden is bekend geworden dat AlphaVan dit jaar een ‘Red Dot Award’ in de categorie ‘Product Design’ is toegekend. De ‘Red Dot: Best of the Best’ wordt toegekend voor innovatief, baanbrekend design en is de hoogste onderscheiding in de Red Dot competitie.

Red Dot

De Red Dot Award wordt ieder jaar gehouden en is uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste en meest gerenommeerde designwedstrijden. De onderscheiding ‘Red Dot’ is internationaal ingeburgerd als een van de meest begeerde keurmerken voor goed design. Om de diversiteit op het gebied van design op een professionele manier te kunnen beoordelen, is de onderscheiding opgesplitst in drie categorieën: de Red Dot Award: Product Design, Red Dot Award: Merk & Communicatiedesign en de Red Dot Award: Design Concept. Er zijn ieder jaar maar liefst 18.000 inzendingen voor deelname aan de Red Dot competitie. Deze zijn afkomstig van designers, bedrijven en organisaties uit meer dan 60 landen.

Stefan Krause, medeoprichter van Alphavan en verantwoordelijk voor het design van Alphavan, is uiteraard verheugd met de award: “We zijn ontzettend blij dat we deze prijs hebben gewonnen en dat ons ontwerp ook de professionele juryleden heeft overtuigd. De award is een motiverende boost om door te gaan met fantastische ontwerpen en innovatieve oplossingen binnen onze Alphavan”.

Alphavan

Alphavan profileert zich als een nieuw en zeer innovatief premium campermerk. Men maakt gebruik te maken van lichtgewicht design en materialen. Daardoor blijft de Alphavan, die men op basis van de langste Mercedes-Benz Sprinter met het extra hoge dak bouwt, ruim onder de 3,5 ton totaalgewicht. Dit komt mede door het gebruik van het nieuwe ‘Vunder Tech’ materiaal. Dit zorgt voor een vooruitstrevende designtaal in het interieur: afgeronde hoeken en enkel gegoten oppervlakken worden geraffineerd gecombineerd met de inbouw en integratie van de technische systemen. De speciale coating van het materiaal zorgt voor robuustheid en een lange levensduur.

Ook de indeling van de Alphavan is bijzonder en getuigt van innovatie. De ‘FlexPort’ achterin spreekt zowel particulieren met grote en volumineuze uitrusting zoals e-bikes of motoren aan als gezinnen die een extra slaapruimte voor maximaal twee personen willen creëren. Het ‘gasloze’ concept met een Li-Ion accu en een zonnepaneel maakt de camper onafhankelijk van flessengas.

Like dit artikel
Tweet dit artikel