Red Dot Award voor vernieuwde La Strada Nova EB

La Strada Nova EB camper

Red Dot Award voor vernieuwde La Strada Nova EB

Een hoge onderscheiding voor de in januari door La Strada geïntroduceerde Nova EB. De derde generatie van deze camper is bekroond met een Red Dot Award 2020 in de categorie Productdesign.

Deze Award is toegekend door een internationale jury van ongeveer 40 designexperts. Zij hebben de La Strada Nova EB live getest, besproken en geëvalueerd in het Red Dot-hoofdkwartier in Essen.

Bijzonder model

Het topmodel van La Strada is ook niet zomaar een camper. La Strada bouwt deze net iets groter dan een buscamper. De polyester carrosserie geeft enerzijds de indruk van een premium integraal camper, anderzijds heeft hij de afmetingen van een ‘Van’.

Strak ‘automotive’ design

De ontwikkelaars van de nieuwe Nova hebben veel aandacht besteed aan heldere lijnen en een strak ‘automotive’ design. Zo vallen de vensters geheel vlak in de wanden en is de luifel naadloos weggewerkt in een uitsparing in de GFK-cabine De Nova EB neemt daardoor een bijzondere plaats in. Dat zagen ook de juryleden van Red Dot.

‘Nieuwe standaard in de branche’

“De winnaars van de Red Dot Award hebben bewezen dat ze uitstekende producten in de ware zin van het woord hebben gecreëerd. Deze overtuigen niet alleen door hun esthetiek, maar ook door hun onvergelijkbare functionaliteit. Met hun ontwerpen zetten de prijswinnaars een nieuwe standaard in hun branche”, zegt Professor Dr. Peter Zec, initiatiefnemer en CEO van Red Dot.

Red Dot Award

Red Dot Award: Product DesignRed Dot Award: Product Design biedt ontwerpers en fabrikanten van over de hele wereld een platform voor de evaluatie van hun producten. Dit jaar namen ontwerpers en bedrijven uit 60 landen meer dan 6.500 producten deel aan de wedstrijd. De internationale jury, bestaande uit ervaren deskundigen uit verschillende vakgebieden, komt al zo’n 65 jaar bijeen om de beste ontwerpen te identificeren. Het evaluatieproces, dat enkele dagen duurt, is gebaseerd op twee essentiële criteria. De juryleden beoordelen alle inzendingen niet alleen op de esthetiek, maar ook de gekozen materialen, afwerking, oppervlaktestructuur, ergonomie en functionaliteit. Pas na intensief overleg wordt een beslissing genomen over de ontwerpkwaliteit van de producten. Met het motto “Op zoek naar goed design en innovatie” krijgen alleen de beste ontwerpen een prijs.

Like dit artikel
Tweet dit artikel