Reddingsplan Knaus-Tabbert nog niet openbaar

kampeerzaken.nlHet vorige week aangekondigde concept reddingsplan voor Knaus-Tabbert is er wel, maar het moet eerst nog een rondje maken langs de commissie van schuldeisers, de ondernemingsraad, de vakbond en natuurlijk de potentiële investeerders. Tot die tijd, en mogelijk zelfs tot het moment van het definitief slagen of mislukken van het reddingsplan, wordt er niets officieel openbaar gemaakt.
Waarschijnlijk wordt er vlak voor de kerst pas de definitieve uitkomst bekend gemaakt. Onze collega’s van de Passauer Neue Presse zijn inmiddels wel iets meer over het reddingsplan te weten gekomen.
 Ten eerste zijn er reële mogelijkheden om het bedrijf, in afgeslankte vorm, weer winstgevend te maken. Dat houdt dus ook in dat het bedrijf een interessante investering zou kunnen zijn voor de potentiële overnamekandidaten.
Verder zouden alle drie de vestigingen gehandhaafd blijven, wordt de productiecapaciteit met 30-40 verminderd en blijven er ongeveer 1200 van de totaal 1600 banen behouden. Uiteraard zal er ook op andere punten worden bezuinigd, en zou er in het merkenpalet gesneden worden, voor de huidige 6 merken van het bedrijf is in de huidige markt geen plaats meer.
Sebastian Brunner, woordvoerder van curator Michael Jaffé, wilde het bovenstaande noch bevestigen, noch ontkennen. De Passauer Neue Presse had de informatie gekregen van het bedrijfskundig adviesbureau Roland Berger, dat voor het maken van het reddingsplan was ingeschakeld.

Like dit artikel
Tweet dit artikel