Redtail Overland Rooftop Camper: daktent met harde zijwanden

Redtail Overland Rooftop Camper

Redtail Overland Rooftop Camper: daktent met harde zijwanden

Daktenten zijn de laatste jaren steeds populairder geworden onder avontuurlijk ingestelde consumenten. Zij gebruiken een daktent als een handig en flexibel onderkomen terwijl ze nieuwe gebieden verkennen.

Bijna alle daktenten hebben, zoals het een tent betaamt, zijwanden van tentdoek. Vaak is ook het dak van tentdoek gemaakt. De Redtail Overland Rooftop Camper (RTC) is beduidend anders, deze heeft een dak en zijwanden van lichtgewicht koolstofvezel. Dat is niet alleen beresterk, maar biedt ook andere mogelijkheden.

Koolstofvezel

Redtail Overland Rooftop CamperDe nieuwe daktent van Redtail Overland is verkrijgbaar in twee maten en wordt altijd op maat en met de hand gemaakt in Colorado. De oprichters, Ty en Annie Tatro, voorheen werkzaam bij een bekende producent van ‘Overlanders’, putten uit hun uitgebreide persoonlijke en professionele ervaring om een nieuwe daktent te creëren die zijn gelijke niet kent. De lichtgewicht constructie van koolstofvezel maakt het mogelijk om de Redtail RTC te voorzien van voorzieningen die nog nooit eerder zijn gezien in daktenten, waaronder een volledig geïsoleerde koolstofvezelstructuur, dubbelwandige ruiten van slagvast polycarbonaat, dieselverwarming, ventilator, zonnepanelen, lithium accu, dimbare ledverlichting, USB-stopcontacten en een 250 Watt omvormer.

Stabiel, isolerend en geluiddempend

Bovendien kan de daktent – voor zover we hier nog van een tent kunnen spreken – in een halve minuut worden opgebouwd of ingeklapt. Verder is de Redtail RTC veel stabieler, wat je met name bij veel wind kunt merken. Ook zul je dan optimaal profiteren van het feit dat de Redtail RTC ook het geluid dempt. Door de isolatie is de daktent geschikt om tijdens alle vier de seizoenen te gebruiken. Verder is de daktent voorzien van een vloerluik van de RTC voor directe toegang tot uw voertuig, mits dit is uitgerust met een zonnedak of soortgelijke doorgang.

Allesbehalve goedkoop

Goedkoop zijn de daktenten van Redtail Overland absoluut niet. Het is nu mogelijk om pre-orders te plaatsen voor de Redtail 90 en Redtail 110. Houd er dan rekening mee dat deze $20.000 en $25.000 gaan kosten, zonder transportkosten, invoerrechten en BTW. De eerste exemplaren zullen in augustus worden gebouwd maar de echte klantleveringen beginnen in oktober.

Like dit artikel
Tweet dit artikel