Regatta Samaris Mid: robuuste, lichtgewicht en betaalbare wandelschoen

Regatta Samaris Mid wandelschoenen

De Samaris Mid, nieuwe lichtgewicht wandelschoenen van Regatta.

ZOETERMEER – Wie een paar goede wandelschoenen wil kopen, zal al snel merken dat die niet altijd even goedkoop zijn. Bovendien zijn veel wandelschoenen vaak ook veel robuuster en zwaarder dan de gemiddelde kampeerder, die de wandelschoenen vooral op en rond camping gebruikt, zal willen.

Vanwege de prijs wordt meestal uitgeweken naar merkloze schoenen. Dat is niet altijd nodig. Er zijn steeds meer merken die lichtgewicht wandelschoenen tegen een heel redelijke prijs op de markt brengen. De Samaris Mid van Regatta is daar een mooi voorbeeld van.

Het mooie van deze nieuwe schoenen van Regatta is bovendien, dat ze ook nog eens behoorlijk goed waterdicht zijn. Nagenoeg alle betaalbare schoenen zijn amper waterdicht. Wandelschoenen met een Gore-Tex voering, die vaak ‘GTX’ in de type-aanduiding hebben, zijn meestal veel duurder. Regatta heeft de nieuwe Samaris mid daarom voorzien van een Isotex bovenzijde. Dit op Gore-Tex lijkende materiaal maakt deze halfhoge wandelschoenen waterdicht en ademend.

Regatta Samaris Mid schoenen hren damesDoor de X-LT zooltechnologie en het EVA voetbed loopt deze nieuwe wandelschoen van Regatta bovendien soepel en vederlicht.  Regatta heeft de Samaris Mid bij de hiel en op de neus voorzien van een speciale stootrand, zodat ze precies waar dat het hardst nodig is, nog beter tegen een stootje kunnen en de voet optimaal beschermen. De slijtvaste buitenzool heeft een multidirectioneel profiel en biedt daardoor voldoende grip, zowel op grasondergrond als op een glibberig kleipad. De Samaris Mid wandelschoenen zijn bovendien prettig licht van gewicht. De herenschoen weegt slechts 580 gram, de damesschoen 490 gram. De Samaris Mid schoenen zijn volgens Regatta geschikt voor lange wandelingen op vlakke paden en heuvelachtig terrein.

De Regatta Samaris Mid wandelschoenen zijn verkrijgbaar bij de buitensportspecialisten in een dames- en herenuitvoering in de kleuren blauw, rood en zwart, en in de maten 36-42 voor dames en 41-47 voor heren. De consumentenadviesprijs bedraagt € 89,95. Wie liever een lagere schoen zoekt: de Regatta Samaris is ook verkrijgbaar in een lage uitvoering.

Like dit artikel
Tweet dit artikel