Registratie nieuwe caravans en campers in Duitsland weer gestegen

Caravans op de Caravan Salon in Düsseldorf 2013

Caravans op de Caravan Salon Düsseldorf

FRANKFURT AM MAIN – De CIVD, het Duitse verbond van producenten van recreatievoertuigen, heeft de cijfers over juni gepresenteerd. Begin dit jaar toonden deze cijfers een opvallende stijging welke vooral aan het goede weer van afgelopen winter, waardoor de voertuigen zonder enige vertraging aan de dealers konden worden afgeleverd, werden geweten. In het voorjaar vertoonden de cijfers echter weer een daling vergeleken met vorig jaar.

 

De maand juni toonde zowaar weer een opvallende plus zodat er er in de eerste helft van dit jaar in Duitsland meer nieuwe recreatievoertuigen zijn geregistreerd dan de eerste 6 maanden van 2013.

Opvallend daarbij is het feit dat de stijging in juni niet alleen voor campers geldt maar ook voor caravans. Er werden in juni 2014 maar liefst 13,4% meer nieuwe caravans dan in juni 2013 geregistreerd. De hoeveelheid nieuw geregistreerde caravans is over de eerste helft van dit jaar weliswaar nog 0,4% lager dan in het eerste halfjaar van vorig jaar maar er lijkt nu toch echt een einde te komen aan de daling van de afgelopen jaren.

De verkoop van nieuwe campers blijft maar stijgenin Duitsland. Met een stijging van 14,3% in de maand juni is de totale verkoop weer duidelijk in de plus gebleven. De verkoopcijfers over de afgelopen 12 maanden lagen ruim 4% hoger dan die in de 12 daaraan voorafgaande maanden. Alle informatie en actuele aantallen met betrekking tot de registratiecijfers van nieuwe campers en caravans in Duitsland vind je op de website van de CIVD.

© foto: Messe Düsseldorf

Like dit artikel
Tweet dit artikel