Reimo XXL Sleep maakt een langsbed van een dwarsbed

Reimo XXL Sleep

Reimo XXL Sleep maakt een langsbed van een dwarsbed

De XXL Sleep is geen echte slide-out, maar wel een slimme manier om het bed van je buscamper een stukje ruimer te maken.

Het is namelijk een innovatieve methode waarmee je het dwarsbed van een buscamper om kunt bouwen naar een langsbed. Ideaal voor langere mensen, die eigenlijk net te weinig ruimte in een dwarsbed hebben, of voor iedereen die gewoon liever in de lengte slaapt.

In feite is de XXL Sleep niet meer dan een verlenging van het dwarsbed. Die verlenging bevindt zich tussen de geopende achterdeuren en wordt water- en winddicht gemaakt men een op maat gemaakte tent. De XXL-slaapset vergroot het bed tot 1,50 m breedte tussen de deuren en 1,85 m aan het voeteneinde, en maakt het bed 2,10 m lang. Hij is belastbaar tot 120 kilo (getest op 150 kg) wat in de praktijk zonder meer voldoende blijkt te zijn.

Montage in ongeveer een kwartier

Reimo XXL Sleep De Reimo XXL Sleep is geschikt voor nagenoeg alle ‘L1-L3/H2’ buscampers met dwarsbed op basis van een Fiat Ducato en de zustervoertuigen van Citroën en Peugeot. De bedverlenging, waarvan de voorbereidingen vooraf in een gespecialiseerde werkplaats moeten worden aangebracht, wordt met onder andere 20 neodymium magneten geplaatst, wat in ongeveer 15 minuten zonder gereedschap kan worden gedaan. Niet direct geschikt dus voor een ‘snelle overnachting’ maar wie een paar nachtjes extra op een camping blijft staan, zal de extra ruimte weten te waarderen.

De XXL Sleep bestaat uit:

  • Ondersteuningssysteem met achterwanden
  • Daksysteem, zelfdragend met geïntegreerd spansysteem
  • Extra bekleding in fabriekskwaliteit, kleur: zilvergrijs
  • Onderste veerpoot + achterste dekzeil + achterste vloer

De te openen ramen van de achterdeuren blijven gewoon intact. Dat geldt ook voor het dwarsbed. Men kan de XXl Sleep naderhand eventueel ook probleemloos laten verwijderen. Eventueel levert Reimo de XXL Sleep ook met een optionele achterruit zodat je van een panoramisch uitzicht en een overvloed aan frisse lucht kunt genieten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel