Reise + Camping 2016, Essen

Reise + Camping 2016, Essen

Reise + Camping 2016, Essen

ESSEN – Wie in het oosten of zuidoosten van het land woont en zich graag wil oriënteren op een kampeervakantie of een nieuwe caravan of camper, zou een bezoek kunnen brengen aan de beurs Reise + Camping 2016 in het Duitse Essen.

Deze beurs is de grootste ‘vakantiebeurs’ van de deelstaat Nordrhein-Westfalen. Van 24 tot 28 februari 2016 kun je in het beursgebouw van de Messe Essen de allernieuwste caravan- en campermodellen alsmede alle mogelijke toebehoren bewonderen.

Deze caravans en campers staan in de hallen 1, 2 en 3 van de Messe Essen. Er zullen ongeveer 50 vooraanstaande merken vertegenwoordigd zijn. Van eenvoudige toercaravan tot exclusieve liner en van een standaard model tot volledig maatwerk, in Essen staat het allemaal. Ook het toebehoren ontbreekt niet, de bezoekers vinden er een compleet aanbod aan campingmeubilair, tenten en alles wat er bij hoort.

Daarnaast is er op Nordrhein-Westfalens grootste recreatiebeurs ook een groot aanbod van allerhande informatie op het gebied van toerisme. Je vindt er niet alleen alle mogelijke informatie over georganiseerde reizen, maar ook over campings en diverse soorten accommodaties, zoals lodges, stacaravans en dergelijke.

Die Reise + Camping is één van de weinige grote beurzen waar ook de toeleveranciers van toebehoren ruim zijn vertegenwoordigd. Hal 3 is grotendeels ingericht als “techniekhal” waar een aantal leveranciers op het gebied van bijvoorbeeld dakdragers, fietsendragers, verwarming en elektrotechniek aanwezig zullen zijn.

Wie nadere informatie wil, kan met al zijn of haar vragen terecht bij de stand van de Deutsche Camping Club – DCC, samenwerkingspartner van Reise + Camping in hal 11. In die hal vind je ook een groot aantal campings uit heel Europa.

Bezoekers van Reise + Camping wordt door de Messe Essen een bijzondere service aangeboden: wie met de eigen caravan of camper komt, kan vlak bij het beursgebouw overnachten, in het nabij gelegen stadsdeel Rüttenscheid overnachten. De staanplaatsen op parkeerplaats 2 bieden de meest noodzakelijke voorzieningen alsmede een douchegelegenheid en kosten 20 euro per nacht, een plaats zonder voorzieningen kost 12 euro per nacht.

Wie daar gebruik van wil maken, moet zich (liefst ruim) voor aanvang van de beurs aanmelden op telefoonnummer 00 49 201 72 44 – 268 of per e-mail: siegfried.horn@messe-essen.de.

Meer informatie vind je op de website van de beurs..

Like dit artikel
Tweet dit artikel