Renault Hippie Caviar Hotel: luxe buscamper met bezorgdrone en sanitairunit

Renault Hippie Caviar Hotel buscamper

Renault Hippie Caviar Hotel: luxe buscamper met bezorgdrone en sanitairunit

Met de Hippy Caviar Hotel concept camper presenteert het Franse Renault op de Caravan Salon in Düsseldorf zijn visie op de toekomst van luxe kamperen.

Deze high-tech buscamper is voorzien van uiteenlopende futuristische oplossingen. Bovendien is hij gebaseerd op de elektrische variant van de overbekende Renault Trafic bestelwagen.

Hippy-chique

Renault zelf noemt de Hippie Caviar Hotel een “relaxed hippy-chique busje” dat een 5 sterrenhotel ervaring combineert met avontuur. Het onorthodoxe design en de innovatieve ontwerpkeuzes maken de Hippie Caviar Hotel in ieder geval uniek.

Zo is de buscamper voorzien van een gemeubileerd dakterras, een royaal bed dat zowel binnen als buiten de bus kan worden geplaatst én een drone voor boodschappen en andere bezorgingen. En daarmee houdt het niet op. Renault levert de buscamper namelijk ook met een aparte ‘logistics container’ – een unit waar onder andere het sanitair en het laadpunt in terug te vinden zijn.

Vrijheid en flexibiliteit

Naast deze luxe biedt de Hippie Caviar Hotel buscamper, net zoals elke andere buscamper, veel vrijheid en flexibiliteit. Met deze Renault buscamper ga en sta je waar je wilt. Dankzij het compacte formaat van de Renault e-Trafic hoef je bovendien geen rekening te houden met maximale doorrijhoogtes of extra ruime parkeerplekken.

Daarnaast verwijst deze vrijheid en flexibiliteit naar het optimisme en de vrijheid van de jaren 60 en de hippiebeweging, iets waar de ontwerpers van Renault zich door lieten inspireren. De opvallende kleurstelling van de buscamper is op zijn beurt geïnspireerd door zowel 5-sterrenhotels als de natuur.

Renault e-Trafic buscampers

Uiteraard zal de Renault Hippie Caviar Hotel niet verkrijgbaar zijn. In plaats daarvan ziet Renault het als een leuke, speelse ‘warm-maker’ voor de kampeerbussen die we in de toekomst van het Franse merk kunnen verwachten. De elektrische versie van de bekende Trafic bestelwagen wordt immers in 2022 verwacht en Renault heeft aangekondigd hier meerdere ‘VIP-kampeerwagens’ voor te ontwikkelen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel