Renault’s Hippie Caviar Motel als voorbeeld voor een duurzame vrijetijdsauto

Renault Hippie Caviar Motel

Renault’s Hippie Caviar Motel als voorbeeld voor een duurzame vrijetijdsauto

Op de grote bedrijfswagenbeurs IAA Transportation in Hannover, die vorige week werd gehouden, toonde Renault een showauto voor recreatiedoeleinden. Dit “Hippie Caviar Motel” is gebaseerd op de elektrische, verlengde versie van de Renault Kangoo.

De Franse autofabrikant wil hiermee op zowel het populaire thema ‘Vanlife’ als op de steeds grotere vraag naar duurzame producten inspelen. Het Hippie Caviar Motel is niet alleen elektrisch aangedreven, Renault heeft bij de realisatie van de showauto ook veelvuldig gebruik gemaakt van gerecyclede materialen.

Renault selecteerde voor het project de Kangoo Rapid E-Tech Electric bestelwagen met lange wielbasis. Deze is uitgerust een imperiaal voor sportuitrusting en heeft ook een panoramadak zodat je kunt slapen met uitzicht op de sterrenhemel. Vorig jaar toonde Renault een soortgelijke, maar wat grotere showauto op basis van de Trafic, genaamd Hippie Caviar Hotel. Nu is het dus de beurt aan de kleinere – en elektrische – Kangoo.

Wel slapen, maar meer ook niet

Renault Hippie Caviar MotelDe showauto is vooral bedoeld als vrijetijdsauto. Het is volgens Renault “een flexibel en dynamisch reisonderkomen voor avonturiers en sporters op zoek naar open ruimtes en sensaties.” Je kunt er in slapen omdat je de achterbank tot bed uit kunt bouwen. Bovendien is het slechts een eenpersoons bed. Kamperen voor solisten dus. Kookgelegenheid is er niet, en ook qua bergruimte is het behelpen. Als je wat meer wensen op dat gebied hebt, zou je een Kangoo ook van campermodules kunnen voorzien. Mercedes is bijvoorbeeld bezig met de ontwikkeling van dergelijke modules voor de EQT, het zustervoertuig van de Kangoo. Er is een gerede kans dat die ook in de Kangoo zullen passen. Maar er zijn natuurlijk ook modules van andere leveranciers.

Duurzaam

Renault Hippie Caviar MotelHet meest interessante van de showauto is dat Renault hiermee laat zien dat duurzaamheid ook heel goed samengaat met reizen en kamperen. Een camper hoeft geen stinkende dieselmotor te hebben die bij iedere rit tientallen kilo’s CO2 produceert. En ook qua materialen is er heel wat mogelijk op het gebied van duurzaamheid. Zo wordt er in de Renault Kangoo Hippie Caviar Motel bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van hergebruikte materialen, zoals planken en binnenvloeren van gerecyclede banden en hergebruikt kurk.

Actieradius vrij beperkt

Ook qua rijden is het een beetje behelpen met de Renault Kangoo Hippie Caviar Motel. Het vermogen van 120 pk is meer dan genoeg, maar het 45 kWh accupakket biedt de auto een WTLP-actieradius (rijbereik) van 285 kilometer. Dat zal voor veel mensen te weinig zijn. Gelukkig kun je hem bij een snellaadstation in 30 minuten weer tot 80 procent opladen.

Neemt niet weg dat deze Renault Hippie Caviar Motel een leuk initiatief is.

Like dit artikel
Tweet dit artikel